Rămâi conectat

Actualitate

Viteza conexiunilor la internet a crescut cu mai mult de 30% în ultimul an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viteza globală a conexiunilor la internet, incluzând aici atât internetul fix, cât şi cel mobil, a crescut cu mai bine de 30 de procente în perioada noiembrie 2016 – noiembrie 2017.

Studiul realizat de Ookla, compania care deţine site-ul speedtest.net, cel mai folosit serviciu de testare a conexiunilor la internet, a dat publicităţii ceea ce numeşte stadiul evoluţiei internetului în ultimul an.

În luna noiembrie, viteze medie de download la nivel global a fost de 40,11 Mbps, indicând o creştere cu 31,6% faţă de noiembrie 2016. În ceea ce priveşte conexiunile mobile, viteze de download a ajuns la 20,28 Mbps, cu o creştere în ultimele 12 luni de 30,1%.

Upload-ul a fost realizat în medie cu 19,96 Mbps (25,9% creştere faţă de anul anterior) în cazul conexiunilor fixe şi 8,65 Mbps pentru cele mobile, în creştere cu 38,9%.

România îşi păstrează poziţia a cincea în topul conexiunilor fixe, fiind devansată doar de Singapore, Islanda, Hong Kong şi Coreea de Sub. Cu 104,46 Mbps, România este mult peste viteza media a conexiunilor la internet la nivel global. Doar ţările din top 5 depăşesc pragul de 100 Mbps.

Pe de altă parte, deşi a urcat trei poziţii, ţara noastră prinde abia locul 36 în topul conexiunilor mobile la internet. Chiar şi aşa, cu 29,42 Mbps, suntem cu aproape 50% peste viteze medie globală.

Sursa News.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea