Rămâi conectat

Actualitate

Viorel Alexandrescu, fost director al Institutului Cantacuzino dezvăluie dacă a fost creat în laborator COVID-19: „Este un virus care a bătut toate recordurile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viorel Alexandrescu, șeful Centrului Național de Referință pentru Gripă și fost director al Institutului Cantacuzino din București, explică dacă a fost sau nu creat în laborator coronavirusul.

Specialistul Viorel Alexandrescu a declarat că SARS CoV-2 nu este – sub nicio formă – un virus „scăpat” din laborator, potrivit adevarul.ro.

„Este un virus care a bătut toate recordurile. El se elimină pe cale respiratorie, prin salivă, prin secreţie oculară, se transmite prin sânge la donatori, pe cale fecalo-orală, prin spermă.

Deci, a bătut toate recordurile. Este un virus care nu-i făcut în laborator! Natura este cel mai performant laborator. Natura poate să creeze monştri! Asta este părerea mea!”, a spus prof. Alexandrescu.

Cât despre rapiditatea cu care a fost dezvoltat vaccinul anti-COVID, profesorul a apreciat că este normală, deoarece totul s-a făcut sub presiunea pandemiei:

„Spre deosebire de un vaccin cum este cel gripal care este cunoscut din 1944 şi dezvoltat mereu, cel împotriva SARS-CoV-2 este unul complet nou.

Şi, ca la un vaccin nou să poată fi găsite anumite structuri specifice şi care induc imunitatea anticorpilor şi celulară, trebuie făcute o serie întreagă de studii. Adică se studiază virusul în amănunţime”, a declarat dr. Alexandrescu.

„În mod normal, un vaccin care este complet nou, dar care nu este pentru o boală de urgenţă cum este pandemia, se face în patru etape care pot ţine un an, un an şi jumătate”, adaugă specialistul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii Anunț îngrijorător, transmis de Casa de Pensii, pentru anumiți pensionari. Aceștia ar putea să fie puși să înapoieze ajutorul social primit, în cazul în care nu respectă anumite obligații. Citește și: Legea pensiilor 2024: Perioadele care nu se iau în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea