Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Viorel Alexandrescu, fost director al Institutului Cantacuzino dezvăluie dacă a fost creat în laborator COVID-19: „Este un virus care a bătut toate recordurile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viorel Alexandrescu, șeful Centrului Național de Referință pentru Gripă și fost director al Institutului Cantacuzino din București, explică dacă a fost sau nu creat în laborator coronavirusul.

Specialistul Viorel Alexandrescu a declarat că SARS CoV-2 nu este – sub nicio formă – un virus „scăpat” din laborator, potrivit adevarul.ro.

„Este un virus care a bătut toate recordurile. El se elimină pe cale respiratorie, prin salivă, prin secreţie oculară, se transmite prin sânge la donatori, pe cale fecalo-orală, prin spermă.

Deci, a bătut toate recordurile. Este un virus care nu-i făcut în laborator! Natura este cel mai performant laborator. Natura poate să creeze monştri! Asta este părerea mea!”, a spus prof. Alexandrescu.

Cât despre rapiditatea cu care a fost dezvoltat vaccinul anti-COVID, profesorul a apreciat că este normală, deoarece totul s-a făcut sub presiunea pandemiei:

„Spre deosebire de un vaccin cum este cel gripal care este cunoscut din 1944 şi dezvoltat mereu, cel împotriva SARS-CoV-2 este unul complet nou.

Şi, ca la un vaccin nou să poată fi găsite anumite structuri specifice şi care induc imunitatea anticorpilor şi celulară, trebuie făcute o serie întreagă de studii. Adică se studiază virusul în amănunţime”, a declarat dr. Alexandrescu.

„În mod normal, un vaccin care este complet nou, dar care nu este pentru o boală de urgenţă cum este pandemia, se face în patru etape care pot ţine un an, un an şi jumătate”, adaugă specialistul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea