Rămâi conectat

Sport

Violenţă extremă şi scene de groază în Liga a IV-a: arbitrul Mihai Domşa, bătut, cu pumnii şi picioarele, de Horea Ciucă, jucător al Viitorului Spicul Daia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arbitrul aiudean Mihai Domşa (Aiud) a fost bătut cu violenţă, la Șpring, de către Horea Ciucă, jucător al oaspeţilor de la Viitorul Spicul Daia Română, alături de alţi coechipieri, agresiunea începând pe teren şi fiind continuată la vestiar, unde centralul a fost salvat de intervenţia asistentului Sergiu Gligor din Alba Iulia! Partida fără miză, din etapa a 26-a a Ligii a 4-a dintre Euro Șpring (locul 4) şi Viitorul Spicul Daia Română (locul 7) s-a încheiat în minutul 89, la scorul de 2-1, după bătaia aplicată arbitrului!

Un meci în care a existat tensiune, fără explicaţii, în care au fost acordate 8 avertismente (3 gazdelor şi 5 oaspeţilor), s-a transformat într-un coşmar. “Meciul a fost unul uşor, fără faze cu probleme, deşi am simţit tensiune în teren. Totul a plecat de la faza din minutul 89, când în urma unei lovituri libere din zona băncilor de rezerve, Horea Ciucă a acuzat un fault în atac, la acţiunea în care gazdele au marcat golul secund”, a povestit Mihai Domşa. Furios la culme, fundaşul oaspeţilor s-a repezit la central pe care l-a îmbrâncit, l-a lovit cu pumnul şi după ce acesta a căzut, Domşa a fost agresat de mai mulţi jucători dăieni, printre care şi Paul Ciucă, fratele lui Horea Ciucă. “Am trăit o ploaie de lovituri, eram căzut după pumnul primit de la Horea Ciucă, am încercat să mă apăr la faţă, dar Paul mă lovea cu picioarele în spate, am luat numeroase lovituri, în diverse zone ale corpului”, a povestit Mihai Domşa. Originari din Șpring, comună unde în trecut tatăl lor a fost primar în trecut, fraţii Horea şi Paul Ciucă au fost duminică protagoniştii unui scandal fotbalistic. Meci întrerupt la Șpring, încăierare, ”112”, salvare, spital, plângere penală: filmul evenimentelor şocante!

*A. Miclea (Euro Șpring) şi R. Cibu (Viitorul Spicul) – victime ale încăierării

S-a creat un meleu, jucătorii gazdă a încercat să-l protejeze pe central, victimă fiind mijlocaşul gazdelor, Andrei Miclea, ce a primit o lovitură ce l-a făcut inconştient câteva minute pe gazon. Nervii au degenerat, fotbaliştii s-au îmbrâncit, în timp ce centralul încerca să se refugieze în vestiar, o altă victimă colaterală a conflictului de pe teren, ce a durat maximum 5 minute, fiind apărătorul Radu Cibu (Viitorul Spicul), în nebunia iscată pe gazon.

*Horea Ciucă l-a urmărit şi în vestiar!

Scos din bătaie de asistentul Sergiu Gligor şi un om de ordine, Domşa a apucat să sune la “112”, însă în timp ce vorbea la telefon pentru a solicita ajutorul poliţiei, s-a trezit cu Horea Ciucă în vestiar, acesta administrându-i “episodul doi” al corecţiei fizice (îmbrânceli, înjurături, pumni). “Noi asistenţii nu am păţit nimic, dar până să ajung la vestiar, Horea Ciucă l-a agresat din nou pe Mihai Domşa”, a spus Sergiu Gligor. La faţa locului a ajuns un echipaj al poliţiei şi o ambulanţă, care i-a transportat pe Mihai Domşa, Andrei Miclea şi Radu Cibu la spitalul din Sebeş.

*Plângere penală împotriva fraţilor Ciucă!

Iniţial Domşa a crezut că în urma bătăii încasate are 5-6 coaste fisurate, dar diagnosticul nu este atât de grav, după efectuarea altor examene medicale la Alba Iulia, în miezul nopţii. “Sunt bătucit rău. O să solicit certificat medico-legal, să văd câte zile de spitalizare voi primi şi o să depun plângere penală împotriva fraţilor Horea şi Paul Ciucă”, a menţionat Mihai Domşa. Paul Ciucă a mai avut parte în acest an de un episod similar, cu echipaj SMURD etc, în luna februarie, la un amical întrerupt între Viitorul Spicul Daia Română şi Voinţa Stremţ, un conflict în care l-a lovit pe Narcis Opriţa de la vizitatori, însă părţile implicate au căzut la pace, deşi se vorbea şi atunci de plângeri penale.

*Retur de coşmar pentru Mihai Domşa!

Arbitrul în vârstă de 25 de ani din Aiud, de 7 ani în lotul Ligii  3-a, are parte de un retur de coşmar. În 7 aprilie, la derby-ul dintre Transalpina Șugag şi CS Ocna Mureş, scor 4-5, după final a fost agresat de doi spectatori pătrunşi pe teren, însă acolo a scăpat ieftin, faţă de ce a păţit la Șpring! “Am trăit clipe de groază la Șpring, comparativ cu ce s-a întâmplat la Șugag. Acum chiar am luat bătaie”, a povestit Mihai Domşa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea