Rămâi conectat

Cultură Educație

VINERI: Vernisajul expoziției ”Nowa Ikona”, la Museikon

Ziarul Unirea

Publicat

în

De mai bine de 10 ani la Nowica (Polonia), peste 140 de pictori aparținând diverselor confesiuni creștine, reuniți de convingerea că icoana nu este doar o moștenire comună, ci și o formă încă valabilă de exprimare a credinței, și-au pus creația sub deviza Nowa  Ikona și au pornit în căutarea unor forme noi de expresie a mesajului Evangheliei.

Nu pentru că vechile forme nu ar fi de ajuns, nici din dorința de a se afirma cu orice preț, ci pentru că integrarea în marea tradiție iconografică înseamnă vederea lui Dumnezeu de către fiecare generație de iconari.

O reprezentantă a acestui grup de artiști, Natalya Rusetska din Liov, se va afla în 7 iunie 2019 la Alba Iulia și își va expune lucrările privirilor avizate, critice sau doar curioase ale celor care vor dori să afle ce răspunsuri se dau într-un alt colț de lume acelorași întrebări care ne bântuie și pe noi aici, după aproape un secol de educație secularizată.

La dezbatere și vernisajul expoziției, programate pentru vineri, 7 iunie, la ora 15, la Museikon, vor mai participa Părintele Prof. univ. Ioan Bizău (Cluj-Napoca), pictorul Alexandru Antonescu (Alba Iulia), istoricii de artă Alexandru Chituță și Ioan-Ovidiu Abrudan (Sibiu). Epoziția Nowa  Ikona este organizată de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și va rămâne deschisă publicului până în 14 iulie 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea