VINERI și SÂMBĂTĂ: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Programul evenimentului

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește, la sfârşit de săptămână, „Noaptea Cercetătorilor Europeni”.

Noaptea Cercetătorilor Europeni  îşi propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Program „Noaptea Cercetătorilor 2018”,  Muzeul Național al Unirii Alba Iulia:

*Vineri, 28 septembrie 2018, orele 18.00 – 19.30, Poarta a IV-a:

– Reprezentație Garda Apulum.

–  Instrucția micilor legionari romani.

*Sâmbătă, 29 septembrie 2018, orele 10.00 – 14.00, Strada Muzeului:

– MITOLOGIA 3D. POVEȘTI CU EROI ȘI MONȘTRI (programul cultural PANTHEON 3D) – demonstrație interactivă de digitizare a patrimoniului cultural prin scanarea, prelucrarea și vizualizarea 3D a unor reprezentări de personaje și scene mitologice greco-romane din colecția M.N.U.A.I.

– ATELIERE MEȘTEȘUGĂREȘTI DE RECONSTITUIRE ISTORICĂ: materia medicae, officina scriptoria, prelucrarea osului și officina militaris.

– MUSEIKON Junior: Ateliere de gravură, pictură iconițe pe sticlă și motive tradiționale.

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.

Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Ediţia 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.

Proiectul se adresează minţilor curioase şi tinerilor care se doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.