Rămâi conectat

Cultură Educație

VINERI și SÂMBĂTĂ: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Programul evenimentului

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește, la sfârşit de săptămână, „Noaptea Cercetătorilor Europeni”.

Noaptea Cercetătorilor Europeni  îşi propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Program „Noaptea Cercetătorilor 2018”,  Muzeul Național al Unirii Alba Iulia:

*Vineri, 28 septembrie 2018, orele 18.00 – 19.30, Poarta a IV-a:

– Reprezentație Garda Apulum.

–  Instrucția micilor legionari romani.

*Sâmbătă, 29 septembrie 2018, orele 10.00 – 14.00, Strada Muzeului:

– MITOLOGIA 3D. POVEȘTI CU EROI ȘI MONȘTRI (programul cultural PANTHEON 3D) – demonstrație interactivă de digitizare a patrimoniului cultural prin scanarea, prelucrarea și vizualizarea 3D a unor reprezentări de personaje și scene mitologice greco-romane din colecția M.N.U.A.I.

– ATELIERE MEȘTEȘUGĂREȘTI DE RECONSTITUIRE ISTORICĂ: materia medicae, officina scriptoria, prelucrarea osului și officina militaris.

– MUSEIKON Junior: Ateliere de gravură, pictură iconițe pe sticlă și motive tradiționale.

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.

Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Ediţia 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.

Proiectul se adresează minţilor curioase şi tinerilor care se doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea