Rămâi conectat

Sport

Vineri, pe “Cetate”, Performanța Ighiu – “U” Cluj, derby-ul Seriei a 5-a, bătălie pentru promovare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Vineri, 30 martie, de la ora 15.00, pe “Cetate”, se dispută derby-ul Seriei a 5-a din eșalonul terț, între primele două clasate, Performanța Ighiu și “U” Cluj, formații angrenate în lupta pentru promovarea în eșalonul secund, despărțite de numai un punct, “șepcile roșii” având cu un meci mai puțin.

Războiul declarațiilor dintre cele două tabere pe tema locului de disputare a acestui joc extrem de important a luat sfârșit, la Alba Iulia se dă bătălia pentru Liga a 2-a. Trupa ex-uniristului Adrian Falub are 9 victorii la rând, iar ighienii nu au cunoscut gustul eșecului tocmai de la partida directă din tur, 0-3, pe “Cluj Arena”, trecând mai bine de șase luni de la unica înfrângere stagională, în 23 septembrie 2017, mai precis 188 de zile, meci când Falub a revenit la “U”. La acel duel golgheterul gazdelor, Răzvan Fetița, aproape de a semna cu liderul seriei în intersezon, a ratat un penalty când scorul era alb! Prețul biletelor este de 10 lei, în tribune fiind așteptați câteva sute de suporteri de pe Someș. La precedentele descinderi în Alba, “U” a repurtat victorii importante, 2-1 la Cugir și 3-0 la Galda de Jos – în ultima rundă a turului.

*Mihai Manea: “Trebuie să ne autodepășim pentru a învinge”

Absență importantă din defensiva amfitrionilor, căpitanul Adrian Potopea – suspendat, situație în care atacantul Claudiu Oara va fi iarăși reprofilat fundaș central, dar va reveni în lot Hidișan, fostul echipier al Universității Cluj. Tulburat și el de situația creată în jurul confruntării de foc, antrenorul Mihai Manea susține că elevii săi trebuie să facă “meciul vieții” pentru a câștiga puncte împotriva favoritei la promovare. “Întâlnim un brand, o echipă de tradiție, liderul seriei, ce are o galerie superbă. Știm ce ne așteaptă, că evoluăm împotriva singurei echipe ce ne-a învins în acest sezon. Cu «U» Cluj oriunde jucam trebuia să ne autodepășim, iar acum, după evenimentele petrecute în ultimele 10 zile, cu atât mai mult disputa este una foarte foarte dificilă. Sunt convins că elevii mei au înțeles importanța confruntării și vor da totul pe teren. În ceea ce mă privește, ca antrenor, nu este meciul carierei, dar este un derby, cu tot ce înseamnă aceasta”, a declarat antrenorul Mihai Manea, a cărui echipă nu a primit gol în 180 de minute din 2018.

*Adrian Falub: „E important că vom evolua la Alba Iulia, pe un teren care poate să asigure integritatea jucătorilor”

Obiectivul nostru este să promovăm, așa că urmează o nouă cursă “a la longue” pentru noi, ca să spun așa. Mergem acolo conștienți că ne așteaptă un meci dificil, știm că este o echipă greu de învins, care a înscris multe goluri și care are niște jucători buni. Suntem încrezători, vom încerca să facem o partidă reușită și să câștigăm. Nu îl considerăm cel mai important duel al sezonului, însă. Mai avem multe meciuri grele de disputat, așa că nu ne va fi chiar ușor până la final, chiar dacă o vom învinge pe Performanța Ighiu. 

Nu pot să spun că ne-au afectat atacurile venite în această săptămână din partea lor. Dacă ei au considerat că așa trebuie să vorbească la adresa Universității Cluj, care nu e orice echipă din România, e problema lor. Pe noi nu ne interesează lucrurile care se întâmplă în afara terenului, ci să jucăm ceea ce știm și să ne îndeplinim obiectivul. E important că vom evolua la Alba Iulia, pe un teren care poate să asigure integritatea jucătorilor, a staff-ului și a suporterilor. Cert este că va trebui să facem sacrificii, să muncim pentru un rezultat pozitiv, a spus Falub, pentru site-ul oficial al Universității Cluj.

*Armando Popescu: “Nu am avut de ales! Ni s-a prezentat un scenariu apocaliptic”

Toată polemica iscată între cele două rivale, “U” Cluj evitând să joace la Ighiu, s-a încheiat miercuri, când organizatorii au acceptat varianta arenei din Cetatea Marii Uniri. “Practic nu am avut de ales. Deși ca mod de prezentare părea că ni se sugerează de către Jandarmerie și de către Poliție, în realitate ni s-a impus! Primarului Traian Rusu i s-a descris un scenariu apocalitic, iar nimeni nu și-a permis să își asume răspunderea pentru astfel de consecințe. Ulterior am vorbit cu cei de la «U», întrucât mutarea meciului pe alt stadion nu se face fără acordul lor”, a explicat Armando Popescu, finanțatorul Performanței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea