Vineri, ora 17.00, un nou derby “de Alba”, Metalurgistul Cugir – Industria Galda | Sub Drăgana, “roș-albaștrii” invincibili în 2018, versus “campioana deplasărilor”

Al 4-lea derby “de Alba” din primăvară are loc vineri, de la ora 17.00, pe “Arena Cugir”, între două echipe aflate în prim-planul seriei, Metalurgistul Cugir (locul secund, 42 de puncte) și Industria Galda (poziția a 5-a, 40 de puncte). Se anunță o confruntare tentantă între gruparea de sub Drăgana, singura invincibilă în retur în Seria a 5-a, și “campioana deplasărilor”, Industria, ce a strâns 26 de puncte din 11 jocuri susținute pe pe terenuri străine.

*Călin Moldovan: “Meci important”

Îmbucurător este faptul că în ambele tabere nu există indisponibilități sau suspendări, existând premisele alinierii garniturilor standard. “Meci important pentru noi, jucăm împotriva unei echipe periculoase în deplasare și este clar că va fi o confruntarea grea. Pe de altă parte și noi suntem puternici acasă, traversăm un moment bun. Dacă suntem concentrați 100 la sută avem șanse mari de reușită, oricum datele problemei sunt total diferit cu disputa din tur”, a menționat Călin Moldovan, antrenorul gazdelor. Metalurgistul Cugir are 4 victorii la rând, 15 puncte strânse în primăvară și 9 meciuri invicibile, în tur înregistrându-se o remiză, 1-1.

*George Goronea, surpriza lui Paul Ciucă!

Industria este echipa extremelor: a pierdut trei din ultimele 4 reprezentații interne cu un scor de neprezentare, 0-3, ultimul fiind cu Fotbal Comuna Recea, sâmbăta trecută, dar este “sperietoarea” gazdelor, cu 8 victorii externe. Are 7 luni fără eșec, singurul fiind înregistrat în etapa a 5-a, 22 septembrie 2017, pe “Cetate”, 0-1 cu Unirea Alba Iulia, adică de 211 zile. “Având în vedere că moralul nostru este zdruncinat și întâlnim o echipă pe val, misiunea noastră este extrem de dificilă. Întotdauna în ultimii ani, Metalurgistul a jucat un fotbal de calitate și noi am încercat mereu să ne ridicăm la înălțimea lor, lucru pe care îl vom face și acum”, a specificat Paul Ciucă. Industria Galda are o surpriză pentru acest derby județean, revenirea cugireanului George Goronea, care după o perioadă petrecută în Anglia, la muncă, s-a întors la antrenamente și poate bifa câteva minute împotriva fostei sale formații (în schimb a plecat Rodean, în Anglia, definitiv).

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...