Rămâi conectat

Sport

Vineri, ora 15.00, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Gloria Bistrița | Victoria, singura variantă pentru “alb-negri”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Decalată cu o zi, partida dintre Unirea Alba Iulia și Gloria Bistrița-Năsăud, se dispută vineri, de la ora 15.00, pe Stadionul “Cetate”. În meciul contând pentru etapa a 7-a a Seriei a 9-a din Liga a 3-a, victoria este obligatorie pentru “alb-negri”, clasați pe penultima poziție a ierarhiei, cu un singur succes și 5 înfrângeri înregistrate în actuala ediție.

Trupa lui Valentin Sinescu, antrenor ce are întregul efectiv la dispoziție, revine în fața fanilor după două deplasari consecutive în județul Cluj și are în față un adversar clasate pe locul al șaselea, cu 9 puncte. Gloria a fost în vară la un pas de desființare, iar în acest sezon, început cu un 1-6 șocant la Reghin, se călăuzește după principiul “lei acasă, mielușei afară” întrucât toate punctele au fost realizate pe teren propriu, două dintre succese fiind în meciuri în care a revenit de la 0-2, cu Unirea Ungheni (4-2, etapa a 2-a) și Sănătatea Cluj (3-2, etapa anterioară). Se înfruntă distribuțiile cu cele mai modeste defensive, oaspeții – 18 goluri încasate, albaiulienii – 15, și în același timp echipe situate pe ultima poziție în ierarhia jocurilor interne (Unirea Alba Iulia, două eșecuri, 2-3 cu Metalurgistul Cugir, 0-5 cu liderul CS Hunedoara), respectiv aceea a deplasărilor (Gloria, trei înfrângeri, ultima la Cugir acum două sâptămâni, 2-4, unde au condus în două rânduri, inclusiv la pauză.

Singurul duel direct a fost acum două sezoane, 4-0 pe “Cetate” pentru gazdele conduse de Mihai Manea. În formula vizitatorilor  se regăsesc doi foști echipieri ai Cugirului (Vărărean și Stoianof), dar și un “careu” al veteranilor Curtuiuș (32 de ani), Enescu (33 de ani), Stoianof (36 ani) și Nalați (38 de ani), ce totalizează 139 de ani!

Un meci deschis oricărui rezultat, cu un oponent redutabil, o formație care a remontat în două rânduri de la 0-2, pe care cu greu o descifrezi, având 4 jucători experimentați, cu o medie de vârstă ridicată. Noi o să jucăm cu orice risc, o să propunem o partitură decentă, măcar să probăm că înțelegem jocul”, a spus Valentin Sinescu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea