Vineri, ora 14.00, Sănătatea Cluj – Unirea Alba Iulia | “Alb-negrii”, la trântă cu “virușii verzi”

Paul Voicu - Primar 2020

Unirea Alba Iulia are două partide consecutive în deplasare, cu Sănătatea Cluj și Unirea Dej, prima dintre acestea, contând pentru etapa a 13-a a Seriei a 5-a, urmând să se dispute vineri, de la ora 14.00, pe Stadionul “Victoria” Someșeni.

Formația din Cetatea Marii Uniri, situată pe poziția a 12-a a ierarhiei, cu 12 puncte, la limita zonei locurilor retrogradabile, este obligată să nu se întoarcă cu mâna goală din aceste jocuri externe, în condițiile în care nu traversează o perioadă fericită, având două eșecuri succesive (primul pe teren propriu, în etapa trecută, pe “Cetate”, cu AFC Odorheiu Secuiesc) și o singură victorie repurtată în ultimele 8 jocuri susținute (6 puncte strânse). “Alb-negrii” nu se simt bine pe terenuri străine, având un singur punct în acest tur din 5 întâlniri.

ELIT

Oponenți sunt “virușii verzi”, o grupare recunoscută mai ales prin parcursul din Cupa României, în această ediție clujenii furnizând surpriza prin eliminarea în “16”-imile de finală a Viitorului Constanța, tocmai deținătoarea trofeului. Sănătatea Cluj se situează în zona neutră a clasamentului, pe poziția a 7-a, cu 16 puncte, însă amfitrionii nu sunt imbatabili acasă, în condițiile în care au reușit o unică victorie în fața fanilor. Cu două remize albe în toamnă în județul Alba, la Cugir și Galda de Jos, Sănătatea Cluj are în efectiv jucători cu state vechi în fotbalul autohton, nume precum Lăzăreanu, D. Matei, I. Rada, L. Rus, Ciupe, D. Roman sau Tilincă.

Spre deosebire de jocurile precedente, formația albaiuliană se bazează pe tot efectivul, neavând jucători suspendați sau accidentați, un motiv în plus pentru obținerea unui rezultat pozitiv. “Întâlnim o echipă experimentată, ce se bazează pe jucători ce au activat în Liga 1 și nu ne așteaptă un duel facil. Este momentul să strângem rândurile și să arătăm adevărata față a Unirii Alba Iulia. Am încredere în băieți, le știu potențialul și vrem să ne întoarcem cu punct sau puncte din această deplasare”, a declarat antrenorul Mihai Manea.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...