Vineri, ora 14.00, Avântul Reghin – Industria Galda | Probleme majore de efectiv și amenințarea retrogradării pentru penultima clasată

Paul Voicu - Primar 2020

Industria Galda, penultima clasată în Seria a 5-a a eșalonului terț, evoluează vineri, 22 noiembrie, de la ora 14.00, cu Avântul Reghin, găldenii, cu numai opt puncte acumulate în 13 runde fiind amenințați serios cu retrogradarea, câtă vreme multe dintre speranțe s-au risipit după eșecul intern cu Gloria Bistrița.

Gruparea din “orașul viorilor”, “regina remizelor”, cu 7 egaluri în tur (la fel ca Viitorul Șelimbăr), se clasează pe locul al 13-lea, cu 13 puncte și vine după o remiză albă la Baia Mare, un rezultat surprinzător. Însă nici Avântul nu se simte deloc confortabil în această perioadă, având șase jocuri fără victorie și numai trei puncte strânse în acest răstimp, predecentul joc acasă însemnând înfrângerea de acum două săptămâni, cu Metalurgistul Cugir.

ELIT

Un meci al disperării pentru vizitatori, duel ce-i găsește pe “galben-albaștri” într-o criză majoră de efectiv dar și de puncte! Pe lângă antrenorul Paul Ciucă – suspendat, vor mai lipsi Cioplântă – accidentat, Haiduc, D. Lupșan, S. Mureșan și Al. Costea – suspendați, Fl. Schiau – nerefăcut, astfel că improvizațiile vor fi la ordinea zilei, mai ales în centrul apărării, în condițiile în care Ciucă nu are la dispoziție niciun fundaș central de meserie.

Aflată în cel mai dificil moment al existenței, Industria încearcă să strângă rândurile și să adune cât mai multe puncte în aceste două runde rămase până la finele primei părți a campionatului. “Ne dorim un rezultat bun la Reghin, chiar dacă ne confruntăm cu mari probleme de efectiv. În acest moment, șansele de a evita retrogradarea sunt destul de mici, dar ne legăm speranțele de aceste două meciuri rămase. După încheierea turului vom face o analiză”, a declarat președintele Marcel Georgiu.

Mihail David - 2020

În urmă cu mai bine de două luni, pe 11 septembrie, la Galda de Jos, Industria a reușit o victorie în Cupa României, scor 4-3 cu Avântul Reghin, rezultat ce a dus la cea mai importantă performanță din istoria clubului, calificarea în “16”-imile de finală ale Cupei României, unde a întâlnit Petrolul Ploiești. De atunci însă s-au strâns multe dezamăgiri în contul divizionarei terțe.

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...