Rămâi conectat

Cultură Educație

VINERI: Lansare de carte, „Studenta criminală”, la Alba Iulia. Primul volum al jurnalistei Eugenia Crainic, îmbină psihologia cu povestea de dragoste

Mondoc Adriana

Publicat

în

Vineri, 14 decembrie 2018, la Alba Iulia, are loc o dublă lansare de carte și nu orice carte, ci lansarea romanului poliţist „Studenta criminală”. Autoarea, jurnalista Eugenia Crainic, mărturiseşte că romanul ei nu e doar un roman poliţist, ci un roman ce îmbină psihologia cu povestea de dragoste, totul fiind inspirat dintr-o crimă care chiar s-a întâmplat și la care atât ea, în calitate de journalist, cât și soțul ei, în calitate de polițist, au luat parte, fiecare de pe propria baricadă.

Prima parte a evenimentului se adresează publicului de specialitate și va avea loc la ora 11.00, la Sala festivă a Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, unde în prezența gazdelor, polițiști din județul Alba, cartea ,,Studenta criminală” va fi prezentată de psiholog Sorina Țogoie și de colonel (r) Dorin Oaidă, autor de romane polițiste. La finalul evenimentului, autoarea va acorda autografe şi va povesti cu cei dornici să afle mai multe detalii despre povestea surprinsă în roman.

Cea de-a doua parte a evenimentului se adresează publicului larg și va avea loc la ora 17.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba. Scriitoarea va fi din nou însoțită de psiholog Sorina Țogoie și de colonel (r) Dorin Oaidă, autor de romane polițiste. Ultima parte a evenimentului va fi rezervată exuberantei și jovialei scriitoare Eugenia Crainic. Ambele evenimente vor fi moderate de scriitoarea Daniela Floroian, de la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba.

Eugenia Crainic este în primul rând ziarist. Absolventă de Drept și Litere, a preferat jurnalismul oricărei alte profesii, practicându-l în mod constant din 1993 și până în 2008, când, acceptând o nouă provocare, a virat spre o carieră în Resurse Umane, respectiv Comunicare. La ora actuală este purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Arad. Scrisul i-a intrat însă în sânge. Autoare de blog, autoare de texte pentru revista online „Catchy”, autoare de povestiri scurte polițiste și mystery&thriller (premiată la Festivalul Național de Literatură mystery&thriller – Râșnov 2012 – cu povestirea scurtă „Moarte în lupanarul străjerilor”, scrie recenzii în revistele literare „Monitorul cultural” și „Arca”, dar și pe blogul personal, înființează și dezvoltă pagina de facebook „Limba română pentru afectații de limbajul feisbuc” unde explică, pe înțelesul tuturor, diverse probleme ivite în folosirea limbii române. Este căsătorită cu un ofițer de poliție și are doi copii. Recent, a debutat în marea literatură, cu romanul polițist „Studenta criminală”, inspirat dintr-o crimă care chiar s-a întâmplat. Ficțiune pură, romanul se bucură de toate ingredientele genului, constituind o lectură incitantă și atractivă. Cartea se bucură de recenzii excelente.

Activitatea face parte din programul 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ, proiectul 4.9 Lansări de carte și este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea