Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vineri, 31 mai, Ziua Geniştilor Militari! Mesajul Șefului Statului Major al Apărării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătorită în fiecare an la 31 mai, Ziua Geniştilor Militari aminteşte că în anul 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a „încuviinţat” Raportul nr. 1902, înaintat de Guvernul Moldovei, prin care se cerea aprobarea constituirii şi întreţinerii unui batalion de geniu, necesar pentru „înaintarea lucrărilor publice. Acest moment marchează data ”naşterii” primei unităţi de geniu din armata română – Batalionul 1 Geniu.

Cu această ocazie, șeful Statului Major al Apărării, generalul dr. Nicolae Ionel Ciucă a transmis un mesaj specialiștilor ai armei geniu:

„Aveți o misiune cu un specific aparte și un rol deosebit de important în desfășurarea acțiunilor militare, care presupune mult efort, dăruire și inițiativă. Participarea la marile evenimente militare din istoria românilor, începând cu Războiul de Independență și continuând cu Primul Război Mondial, campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și cu activități de mare anvergură desfășurate pe timp de pace pentru amenajarea teritoriului: realizarea fortificațiilor Cetății București, a regiunii fortificate Focșani-Nămoloasa-Galați, a fortificațiilor din zona Banatului, Olteniei și de pe litoral, refacerea după război a rețelei de drumuri, poduri, căi ferate și aerodromuri, participarea la realizarea Transfăgărășanului, a canalelor navigabile Dunăre-Marea Neagră și Poarta Albă-Midia-Năvodari și construcția sistemului de irigații; au transformat forțele de geniu într-o armă de elită a Armatei României.

Toate acestea vă onorează, confirmă pe deplin profesionalismul dumneavoastră și demonstrează că sunteți oameni hotărâţi, cu un evident potenţial de a duce mai departe, cu succes, bogatele tradiţii ale armei din care faceţi parte.

În această zi festivă, dumneavoastră, specialiștilor de ieri și de astăzi ai armei geniu, vă mulțumesc pentru activitatea depusă și vă doresc multă sănătate, putere de muncă şi realizări profesionale şi personale, alături de cei dragi! La mulţi ani!“.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea