Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Viitorul sediu de lux în care se va muta CJ Alba, reabilitat cu suma de 2,4 milioane de euro de o firmă din Petreşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viitorul sediu de lux în care se va muta CJ Alba, reabilitat cu suma de 2,4 milioane de euro de o firmă din Petreşti.

S.C. Constructus SRL, cu sediul în Petrești – Sebeș, societate controlată de omul de afaceri Ioan Istrate, a fost desemnată câștigătoare a licitației privind reabilitarea și refuncționalizarea viitorului sediu al Consiliului Județean Alba. Prețul de atribuire a lucrărilor este de 9.024.371,11 lei fără TVA față de 10.997.799 de lei cât a fost valoarea inițială estimată de beneficiar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu prețul acesta S.C. Constructus a reușit să se impună în fața altor 4 firme sau asocieri de firme care s-au arătat interesate de lucrare: S.C. Compact Construct SRL, Asocierea Instalatorul S.A. – S.C. Alfa Construct – S.C. Balor Cons SRL, S.C. Tobimar Construct SRL și S.C. Urban Construct Transilvania. Constructus a mai realizat un alt proiect al CJ Alba, și anume construirea centrului de vizitare Frumoasa de la Poarta Raiului care a costat circa 1,4 milioane de lei, fără TVA.

Reabilitarea și refuncționalizarea clădirii în care a funcționat fostul Centru Militar Județean, situată în Cetatea Alba Carolina, în vecinătatea Porții a III-a, în vederea mutării sediului administrației județene, reprezintă unul dintre proiectele de investiții majore vizate de administrația județeană. Momentan, CJ Alba funcționează în spațiile situate la parterul Palatului Administrativ, revendicate de mulți ani de zile de Curtea de Apel Alba Iulia care, la rândul ei, se confruntă cu o acută lipsă de spații.

Locația din Cetatea istorică a fost identificată în urmă cu mai mulți ani, însă doar acum s-au găsit resursele necesare pentru finanțarea unor lucrări de amploare pe care le necesită clădirea Comisariatului, monument istoric de secol XVIII. Termenul de execuție a lucrărilor este de 16 luni. Cel mai probabil CJ Alba se va muta în noul sediu în 2019.

Potrivit memoriului general al proiectului, lucrările pe care le necesită clădirea în suprafață de 1.320 de metri pătrați, aflată în stare de degradare, dar și curtea aferentă sunt ample și vizează, în mare: consolidare și reabilitare; înlocuire șarpantă și învelitoare; amenajare mansardă în volumul podului existent; extindere cu hol de primire în curtea interioară; sistematizare verticală a incintei; refacerea finisajelor interioare și exterioare. Demisolul clădirii a fost amenajat și transformat într-un spațiu multifuncțional în care se desfășoară expoziții de artă, conferințe.

Împreună cu alte clădiri din cetatea istorică, clădirea Comisariatului a fost construită în secolul al XVIII-lea și a avut o destinație militară, legată de necesitățile de aprovizionare a trupelor din garnizoana orașului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferi băuți și fără permis de conducere, depistați înainte de Paști, de polițiști, pe drumurile din Alba: S-au ales cu dosare penale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferi băuți și fără permis de conducere, depistați înainte de Paști, de polițiști, pe drumurile din Alba: S-au ales cu dosare penale Trei șoferi băuți și fără permis de conducere au fost depistați înainte de Paști, de polițiști, pe drumurile din Alba. S-au ales cu dosare penale. Potrivit IPJ Alba, la data de 4 mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea