Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO/FOTO Zilele Cetăţii: Vezi cum s-au duelat domniţele şi cum s-a împărţit viţel la proţap gratis

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă 28 aprilie, în prima zi de manifestări a Zilelor Cetăţii 2012 sute de persoane au putut să vadă şanţurile de Nord ale Cetăţii Alba Carolina aduse la viaţă de gărzi, scutieri, trimbulinzi, statui umane, turniruri, cavaleri, domniţe, caleşti, poveşti şi dansuri medievale, jonglerii de steaguri sau dueluri chiar şi între domniţe.

Chiar dacă în jurul amiezii temperatura de afară ajungea la 30 de grade C, în orele după-amiezii oamenii au început să vină în număr mare cu copiii, căţei şi aparate de fotografiat. Pentru că cetatea de tip Vauban din Alba Iulia este impresionantă chiar şi pentru albaiulieni, care o redescoperă  după  lucrările de reabilitare.

Câteva sute de oameni aflaţi în şanţurile Cetăţii s-au putut bucura  şi de o felie din viţelul la proţap pe care bucătarii l-au pus la foc încă de dimineaţă.

În rest nu vă rămâne decât să mergeţi şi să vedeţi şi voi concertele din această seară, care vor începe la ora 20.00.  Dacă nu, duminică, în cea de a doua zi a evenimentului veţi putea recupera orice nu aţi reuşit să prineţi astăzi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea