Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Zăpadă de peste 3 metri pe Transalpina. Drumarii continuă deszăpezirea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deszăpezirea celui mai înalt drum din România a fost reluată de către drumari, iar utilajele înaintează greu pe Transalpina din cauza vremii neprielnice și a zăpezii care ajunge și la 4 metri. Șoseaua nu va fi deschisă până nu vor fi îndepărtate și rocile mari căzute de pe versanți, aduse de torenți.

Utilajele lucrează de zor la deszăpezirea șoselei, doar 7 kilometri de drum de la ieșirea din stațiunea Rânca au fost curățați până acum. Misiunea drumarilor este destul de grea pentru că vremea este în continuare nefavorabilă: este lapovită, bate vântul, iar pe asfalt este un strat gros de gheață.

YouTube video

Sursa video: facebook Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Transalpina atinge cel mai înalt punct la 2145 de metri altitudine. Aproape de cota 2.000 zăpada măsoară chiar și 4 metri. Până acum drumarii au acționat doar pe un singur fir, pe celalalt sens se va interveni mai târziu pentru că în zonă este risc de avalanșă.

Troienele care se prăbușesc pe asfalt iau cu ele și pietre de pe munte, iar zăpada care se topește antrenează grohotiș care ajunge pe partea carosabilă.

Deocamdată nu se știe când va fi redeschis tronsul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrotului. Anul trecut, restricția a fost ridicată abia la jumătatea lunii iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea