Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Vladimir Putin a ținut un moment de reculegere pentru rușii căzuți în război: „Ucrainienii tratează civilii ca scuturi umane”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Vladimir Putin a ținut un moment de reculegere pentru rușii căzuți în război: „Ucrainienii tratează civilii ca scuturi umane”

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a ținut un moment de reculegere pentru proprii morți, fără a preciza ceva despre cei pierduți de Ucraina.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, joi seară, cu ocazia reuniunii Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională, că ucrainenii şi ruşii sunt „un singur popor”, precizând că operaţiunea militară în Ucraina se derulează „conform planului”.

„Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor. Operaţiunea militară se desfăşoară conform planului”, a declarat Vladimir Putin, potrivit cotidianului Le Figaro şi agenţiei ANSA.

Liderul de la Kremlin susţine că armata rusă încearcă să creeze culoare umanitare pentru evacuarea civililor, dar că „neonaziştii” folosesc civilii ca scuturi umane. „Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane”, a afirmat Vladimir Putin.

YouTube video

Citește și: Volodimir Zelenski cere Occidentului să „închidă cerul”: „Dacă Ucraina va fi învinsă, Rusia va ataca celelalte țări din Europa de Est”

În contextul negocierilor dintre Ucraina şi Rusia, Ministerul rus al Apărării a anunţat joi intenţia de a suspenda operaţiunile militare pentru facilitarea evacuării civililor pe coridoare umanitare. „Suntem pregătiţi pentru crearea de coridoare umanitare, în orice moment”, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Între timp, în pofida negocierilor, atacurile armatei ruse continuă în Ucraina. Cel puţin 33 de oameni au fost ucişi în urma raidurilor aeriene ruse care au vizat joi orăşelul Cernighiv, situat în nordul Ucrainei, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate locale, scrie Mediafax.

Macron crede că Putin va ocupa toată Ucraina, în urma discuției avute

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat joi intenţia de a-şi continua ‘fără compromisuri’ ofensiva împotriva ‘naţionaliştilor’ în Ucraina, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său francez, Emmanuel Macron, potrivit Kremlinului, informează AFP.

‘Rusia intenţionează să continue fără compromisuri lupta împotriva membrilor grupărilor naţionaliste care comit crime de război’, i-a spus Putin lui Macron, conform comunicatului de presă al Kremlinului.

De cealaltă parte, Emmanuel Macron a apreciat că ‘ceea ce este mai rău abia urmează’ în Ucraina, după convorbirea cu Vladimir Putin, care şi-a exprimat ‘foarte marea determinare’ de a-şi continua ofensiva, al cărei scop este ‘să preia controlul’ întregii ţări, potrivit Palatului Elysee.

În cadrul acestei convorbiri, calificată drept ‘deschisă’ de către Kremlin, liderul rus a ‘comentat amănunţit discursul pronunţat în ajun de către preşedintele francez cu privire la războiul din Ucraina, exprimându-şi dezacordul cu mai multe dintre tezele sale. În special în ceea ce priveşte declaraţia lui Emmanuel Macron care a calificat drept ‘o minciună’ faptul că Rusia luptă cu nazismul în Ucraina’, potrivit Kremlinului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea