Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO. Ursul din Pâclișa este în continuare în libertate. Localnic: S-a pus și o cușcă, dar nu îl vor prinde. Nu-i prost să se bage!

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ursul apărut acum mai bine de două săptămâni în cartierul albaiulian Pâclișa este în continuare în libertate. Luni seara a fost montată și o cușcă pentru capturarea animalului, iar pentru a-l atrage gratiile au fost unse cu carne. Totodată, autoritățile au primit ordin de a-l captura și reloca.

În tot acest timp, locuitorii din Pâclișa continuă să trăiască cu teama că ursul le va călca gospodăriile și se feresc să iasă din locuințe.

În ultima perioadă au devenit frecvente cazurile în care urșii, în căutare de mâncare pătrund în gospodăriile oamenilor creând panică. Vă redăm mai jos câteva mărturii ale locuitorilor din Pâclișa:

„Ne e frică, numai de-astea nu am avut aici la noi în sat. S-au pus curse, dar animalul nu intră dacă găsesc oi și porci să mănânce. Celor care locuiesc în sus, le e foarte frică și să meargă la autobuz”

YouTube video

„În capătul ăsta de sat încă nu a ajuns. Ne gândim că dacă vine și la noi, face prăpăd și aici.”

YouTube video

„Ne e frică, fata stă la etaj și când aude ceva gălăgie iasă afară, de frică să nu mănânce câinii. Ne uităm în toate părțile când ieșim, ți-e frică să mergi la ogor, la grădină. S-au pus curse, dar el intră în cursă? Nu intră! Stăm cu frica în sân. N-am auzit și nu am văzut până acum urși în zonă.”

YouTube video

„E aici sus, a mâncat o scroafă, stă acolo. Oamenilor le e frică de el și stau toți să își păzească animalele. A fost la ei în grădină dar nu a avut treabă cu oamenii până acum. S-a pus și o cușcă, dar nu îl vor prinde. Nu-i prost să se bage!”

https://www.youtube.com/watch?v=_8zKdeMUCYQ

Jandarmii albaiulieni au intervenit împreună cu celelalte autorități abilitate la fiecare solicitare din partea cetățenilor, patrulând în zonele frecventate de urs.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca Campionatul Național de Culturism si Fitness s-a organizat la Cluj-Napoca în perioada 15-19 mai, iar albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean a reușit să își apere cu succes titlul de campioană. După ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea