Ziarul Unirea
 

VIDEO: Un urs brun, care se hrănește în liniște, surprins într-o pădure din Parcul Natural Apuseni

Noi imagini au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni, dar de această dată cu un urs, care se hrănește în liniște în aceeași pădure din parc. Imaginile au fost captate cu ajutorul camerelor cu senzori de mișcare, folosite de specialiștii Romsilva pentru monitorizarea faunei.

Urșii trebuie să acumuleze un strat consistent de grăsime pe perioada verii și toamnei, necesar somnului de iarnă. În perioada iernii, când hrana este deficitară, urșii hibernează o perioadă. Pentru a căuta hrana, urșii își folosesc mirosul fin, după cum se observă și în această filmare. Ei detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, cu ajutorul foselor nazale mari și miilor de receptori ai mirosului. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...