Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Un loc de joacă pentru copii, cu aparate de fitness și masă de tenis pentru adulți, ar putea fi amenajat la Sebeș. Investiție de peste 100.000 de euro

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Sebeș vizează amenajarea unui loc de joacă pentru copii, dar în care să-și petreacă timpul într-un mod plăcut și adolescenții, respectiv adulții, cu aparate de fitness și masă de tenis, investiția ridicându-se la peste 100.000 de euro.

În ședința de marți a Consiliului Local Sebeș s-a aprobat proiectul de hotărâre ”Studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Amenajare loc joacă în cartier M. Kogâlniceanu”.

Proiectul are două variante, pentru care se va opta în următoarea perioadă, însă este de precizat că aparatul de specialitatea al Primăriei Sebeș a arătat, în ședința de marți, că optează pentru varianta 1, ce are o valoare de 476.550 de lei și o durată de execuție de șase luni. (durata de elaborare a proiectului este de două luni).

Spațiu de agrement pentru adulți – aparate de fitness în aer liber și o masă de tenis – și trei stâlpi de iluminat cu panouri voltaice, sunt principalele diferențe între prima variantă și cea de-a doua.

De asemenea, varianta 1, pentru care probabil vor opta consilierii liberali din PNL, care sunt majoritari, are o suprafață cu alei pietonale de 360 de mp, suprafață zonă de joacă acoperită cu pavele de cauciuc montate de pat de nisip 544 mp din care cu mobilier urban 414 mp și suprafață de teren ocupată 904 mp.

În cazul variantei 2, suprafața zonei de joacă e acoperită cu pietriș.

Consilierii locali din Opoziție au arătat că diferența de circa 200.000 de lei între cele două variante nu se justifică.

Parcul va avea, între altele: alei pietonale, mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi etc.), echipamente de joacă și recreere pentru copii, complex joacă (3 turn, 1 platformă, 5 tobogane), balansoare, hinte cu protecție, carusel (6 persoane) și altele. Aparate de fitness (bicicletă, stepper, tracțiune).

În cadrul ședinței, consilierii au purtat în mai multe rânduri un dialog aprins (vezi filmarea de mai jos).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea