// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO: Transalpina – Pledoarie adusă Drumului Regelui în imagini din 1967

transalpina-zapadaDrumul şi-a luat numele de la latinescul „Transalpina” (ţara de dincolo de munţi), cum era numită în vechile texte şi hărţi latineşti Ţara Românească, şi e supranumit “Drumul Regelui”, pentru că Regele Carol al II-lea, după ce l-a reconstruit, în anul 1938, l-a inaugurat parcurgându-l el însuşi împreună cu familia regală.

Cu toate că este catalogat  drum naţional, DN 67c (parţial), nu a fost până în 2009 niciodată asfaltata. Transalpina a fost construită de armatele romane în drumul lor spre Sarmisegetusa, pavată cu piatră de Regele Carol al II-lea dupa 1930 şi reablitată de nemţi în al II-lea Război Mondial după care a fost dată uitării de autorităţile române.

Faptul că a fost uitată şi a devenit un drum greu de parcurs cu maşini normale a ajutat Transalpina să-şi păstreze  neatinsă sălbăticia şi farmecul aparte pe care puţine locuri din ţară îl mai au. Este printre puţinele drumuri din ţară pe care se poate ajunge cu maşina până la nori şi chiar deasupra lor.

Vă prezentăm în continuare câteva imagini cu Drumul Regelui, surprinse de o echipă de jurnalişti în anul 1967 în călătoria lor de la Novaci la Sebeş.

Sursa video: Youtube

Sursa: transalpina.biz

https://youtu.be/ouzpY28bxPg

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...