Video Știrea ta| Mulțime de zeci de oameni, adunată, în Sâmbăta Mare la Roșia Montană: Care au fost motivele

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un consilier local din comuna Roșia Montană a postat pe contul său de pe o rețea de socializare, ceea ce pare a fi o adunare publică din satul Dăroaia, locuit în majoritate de rromi și care, după spusele celui care a postat filmarea, ar fi plecat la inițiativa primarului comunei, cu acordul și participarea polițiștilor din zonă.

Adunarea vine într-un moment în care asemenea adunări sunt interzise prin ordonanțele militare și pedepsite cu amenzi considerabile.

ELIT

UPDATE: Reprezentanții IPJ Alba au trimis un punct de vedere cu privire la situația de ieri din satul Dăroaia:

Nu a fost vorba de o adunare publică ci de o acțiune a primăriei de distribuire de ajutoare unor familii din cartierul Dăroaia, comuna Roșia Montană.

Deși a fost chemat doar un membru de familie pentru ridicarea ajutoarelor, din păcate, mai mulți cetățeni au ieșit din case fără să respecte regulile impuse de starea de urgență. Polițiștii prezenți la față locului le-au cerut să se întoarcă la casele lor, lucru care s-a întâmplat, nefiind înregistrate fapte de tulbarare a ordinii publice.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Albă a dispus efectuarea de verificări în legătură cu modul în care a fost organizată această acțiune caritabilă, iar prin structura de control intern va fi verificat modul de intervenție al polițiștilor.

„Azi 18 aprilie sâmbăta de Paşti ,Roşia Montană cartierul de 900 de romi Dăroaia în jurul orei 16 edilul comunei înpreuna cu poliția oraşului Abrud şi poliția Roşia Montană fac:-Act de caritate???

Azi 18 aprilie sâmbăta de Paşti ,Roşia Montană cartierul de 900 de romi Dăroaia în jurul orei 16 edilul comunei înpreuna cu poliția oraşului Abrud şi poliția Roşia Montană fac:-Act de caritate???-Campanie electorală???-Contaminare în masă???Fiindcă la Roşia Montană din fericire pâna în prezent nu este confirmat nici un caz de COVID-19.Nu am nimic în potrivă pentru a ajuta această comunitate,este foarte normal in contextul de față dar nu în acest mod.Va doresc sărbători fericite tuturor

Publicată de Vasile Morariu pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020

-Campanie electorală???

-Contaminare în masă???

Fiindcă la Roşia Montană din fericire pâna în prezent nu este confirmat nici un caz de COVID-19.

Nu am nimic în potrivă pentru a ajuta această comunitate,este foarte normal in contextul de față dar nu în acest mod.

Va doresc sărbători fericite tuturor”, a scris Vasile Morariu pe facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419