Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Sistem GPS în autobuzele STP Alba Iulia: Călătorii pot vedea în timp real pe o hartă digitală traseul și succesiunea stațiilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Societatea de Transport Public Alba Iulia condusă de directorul Stelian Nicola continuă să-și uimească pasagerii prin multitudinea de facilități oferite.

După punerea în funcțiune a noilor validatoare de bilete, care se află în perioada de testări, STP Alba Iulia a început să monteze pe mijloacele de transport în comun proprii un sistem GPS prin care călătorii pot vizualiza în timp real stațiile de pe ruta autobuzului, iar la oprirea în stație, pot afla care vor fi următoarele stații de pe traseu.

„Din luna noiembrie, am început să implementăm un sistem prin care călătorii pot vedea pe un monitor instalat în mijloacele de transport succesiunea stațiilor pe o hartă digitală, iar la oprirea în stație pot afla și care vor fi următoarele 3 stații de pe traseu.

Până în acest moment, am implementat acest sistem pe 14 autobuze și 14 microbuze, inclusiv care circulă pe sate, urmând ca până la sfârșitul lunii ianuarie să instalăm acest sistem pe întregul parc auto al STP Alba Iulia”, ne-a declarat informaticianul Teodor Barbu, care a montat sistemul.

YouTube video

El a precizat totodată că intenționează să schimbe culorile hărții, pentru ca simbolurile să devină mai evidente. De asemenea, STP Alba Iulia vrea să ceară furnizorului îmbunătățirea softului, astfel încât la fiecare stație să fie prezentate și legăturile spre alte rute STP (n.a. – dacă e posibil, ar fi bine să fie coroborate cu principalele obiective turistice ce pot fi vizitate!).

Informaticianul a mai spus că STP Alba Iulia are în plan și schimbarea afișajului electronic din stații, care va fi multicolor, dar și pentru a-l face compatibil cu noile echipamente montate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea