VIDEO| Se lucrează la sensul giratoriu care va face legătura dintre centura orașului Alba Iulia și autostrada A10 Sebeș-Turda

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020
Se lucrează la sensul giratoriu care va face legătura dintre centura orașului Alba Iulia și autostrada A10 Sebeș-Turda

Antreprenorul general al lotului 1, al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, Pizzarotti, a început lucrările la sensul giratoriu de pe centura municipiului Alba Iulia, prin intermediul căruia se va face legătura cu nodul rutier Alba Iulia Sud.

Pe breteaua de legătură dintre nodul rutier Alba Iulia Sud și șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia au fost montate deja panourile de semnalizare. Așa cum se poate observa în fotografie, dar și în video, un astfel de panou semnalizează viitorul sens giratoriu și localitățile, Sebeș la stânga, iar Alba Iulia- Teiuș, la dreapta.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Sensul giratoriu la care se lucrează face legătura cu autostrada A10 Sebeș-Turda prin intermediul unei bretele. Este foarte important în eventualitatea deschiderii parțiale a traficului dintre Sebeș și până la Alba Iulia Sud.

Inițial, potrivit proiectului, Alba Iulia ar fi avut un singur nod rutier la autostrada A10, cel de la Alba Iulia Sud, încărcarea și descărcarea traficului realizându-se pe șoseaua de centură. Ulterior fostul primar, Mircea Hava, a condiționat eliberarea autorizației de construcție de realizarea a încă unui nod rutier. Așa se explică faptul că Alba Iulia, o reședință de județ mică, va avea două noduri rutiere la autostrada A10 Sebeș-Turda, cel de la Alba Iulia Sud și nodul rutier de la Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419