VIDEO. Ridicările de autoturisme parcate neregulamentar revin în forță la Alba Iulia: De unde a fost luată o mașină la ceas de seară

O mașină a fost ridicată, marți seara, din apropierea unei intersecții cu strada Cloșca din Alba Iulia, iar șoferul acesteia are de achitat pentru recuperarea ei o taxă în valoare de 380 de lei, plus TVA, dar şi o sancţiune contravenţională.

ELIT

Mașina, un Renault Megan, a fost parcată pe bordură, foarte aproape de trecerea de pietoni, pe o stradă dintr-o intersecție cu strada Cloșca, nu departe de Hotel Cetate.

Ridicările de mașini revin în forță la Alba Iulia, în urmă cu câteva zile fiind ridicat un autoturism de pe strada București, aproape de Consiliul Județean și Curtea de Apel.

Tarifele stabilite în consiliul local pentru sunt 220 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de ridicare a vehiculului, 130 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de transport a vehiculului de la locul ridicării până la locul de depozitare, la care se vor adăuga cheltuielile operatorului, respectiv 30 de lei/vehicul pentru prima zi de depozitare şi 45 de lei/vehicul pentru perioadele mai mari de 24 de ore.

Astfel, cei care îşi recuperează maşina în mai puţin de 24 de ore au de achitat o taxă de 380 de lei plus TVA, dar şi o amendă contravenţională.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

15 Comentarii

Haules Baules 8 mai 2018 at 21:08

Unde sunt vitejii aia care dadeau in judecata pe toata lumea?

Cata 9 mai 2018 at 11:27

I-am dat deja bai maules coailes, din 25 martie, si aștept primul termen! Și ca mine multi alții care au depus contestații si așteaptă termen de judecată. Așa că ai răbdare Mo pardailane!

Haules Baules 9 mai 2018 at 12:27

Sa dai de veste cand primesti raspuns! Uite ce face românul neaoș. In loc sa mearga 10 metri pe jos, da in judecata pe cine apuca. Hal de tara…

ANTONE FLORIN 8 mai 2018 at 21:14

Se pare că se ridică după preferinţe….. Pe strada Cloşca, deşi sunt semne ce interzic parcarea pe ambele părţi ale străzii, stau zeci de maşini neridicate….. Astfel se respectă legea în Alba Iulia?… Aş dori un răspuns din partea Poliţiei locale şi a firmei de ridicare, inclusiv din partea domnului Primar al municipiului Alba Iulia….. Există măcar o fărâmă de bun simţ pentru a se da astfel de explicaţii?…..

Eu 8 mai 2018 at 21:56

1-Inainte de podul peste Ampoi,pe sensul de iesire din oras,desi exista semn de oprire interzisa,aproape permanent sunt masini care blocheaza banda1!! Politia locala si cei de la circulatie inchid ochii sau se misca doar la sesizari,cu stampile si note de subsol explicative?!?! 2- Intre blocuri sunt trotuare de 50cm calarite peste tot de masinile celor care se lauda ca nu au nevoie de parcari pe bani ca si ceilalti prosti?! Poate exagerez,dar fiind nevoiti sa mergem pe strada ne exounem la riscuri,ori nu conteaza atata timp cat nu avem puterea sa ne facem si noi piste de biciclete!

nasul 8 mai 2018 at 22:37

In weekend nu lucreaza politia? Intreb pentru ca am reclamat o parcare chiar neregulamentara si de care nu puteam trece cu pasul , dar nu s-a intamplat nimic. Era duminica….

Bani publici 8 mai 2018 at 22:54

Să facă parcări, apoi să le ridice. Bătaie de joc. Nu avem parcări suficiente la câte mașini există și plătesc impozite în Alba Iulia, dar le adunăm pe cele care nu au loc de parcare… Zeciuiala (adică 10%) merge in continuare ???

A 9 mai 2018 at 1:44

Nu va mai agitati si asteptati continuarea ridicarilor si a abuzurilor. Militia locala are odin sa aduca bani la buget…. daca fac parcari nu mai au ce ridica… decat parcari mai bine organizam evenimemte culturale…. pe de alta parte ne meritam soarta HAVA ati votat Hava sa ave-ti !!!

Mircea 9 mai 2018 at 8:56

Foarte bine – fara strictete nu se respecta nimic. Astept sa vad un nr. cat mai mare de asemenea ridicari.

Cu toate comntariile celor ce nu vor sa respecte legea – comentati caci la final voi platiti amenzile.

Si bineinteles cresterea amezilor – sa usture puternic o ridicare ..undeva la 1000 ron minim 🙂

codru 9 mai 2018 at 9:11

Decidențiii locali daca s-ar plimba prin oraș și-ar da seama cât de greu se găsește un loc de parcare ziua și că decizia cu ridicarea mașinilor oricum și de oriunde în condițiile în care nu s-au creat locuri de parcare nu este cea mai potrivită. Să zicem că noi localnicii ne-am obișnuit cu rotirea până ne îmbătăm de cap până găsim un loc de parcare dar cred că trecătorii străini nici nu mai opresc din acest motiv. Și în Cluj Napoca care har Domnului are atâția locuitori te descurci mai bine.
Doamne ajută!

Albaiulian 9 mai 2018 at 9:58

Pe cand vom vedea la ridicari X5, X6 , A8, GL ca nu prea vad decat „indisciplinati” cu masini de duzina?!

Cata 10 mai 2018 at 10:46

Stai cuminte că te lovești la ceas! Pai cum sa ridice „avioane”? Au in obiectiv numai cotrete de max. 2000 euro!

codru verde de brad 9 mai 2018 at 10:11

prietene codru , in cluj napoca si alte orase mai mari , aproape toate parcarile sunt cu plata, in alba iulia e o singura parcare cu plata , in centru la unirea , aia e tot timpul 90 dacu nu 99% goala……
stimabiilii albaiulieni vor doaqr locuri de parcare pe gratiis…..nu se poate stimate domn , stii si tu vorba aia : si cu sufletun-n rai si cu…nu se poate….

Cata 10 mai 2018 at 13:29

Și dacă ai treabă la spital tot în parcarea goala din centru parchezi?

P 9 mai 2018 at 10:23

Si in Cluj ii tot aceeasi vanatoare. Nu sunt locuri suficiente da ridicam da-i sa mearga. Dupaia vin cu sugestii pai este loc de parcare in celalat capat al orasului de ce nu ai mers acolo. In cazul de fata, iti trebuie loc de parcare in Alba Iulia, pai mergi in Cugir ca acolo sunt destule :))

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...