Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Restrictiile de trafic pe autostrada A10, sensul de mers Sebeș-Turda se prelungesc cu 60 de zile: De la 30 se fac deja 90

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Restrictiile de trafic pe autostrada A10, sensul de mers Sebeș-Turda se prelungesc cu 60 de zile: De la 30 se fac deja 90

Remedierea deficiențelor apărute pe autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Alba Iulia Nord, va dura mai mult decât a fost estimat. Astfel la solicitarea antreprenorului Pizzarotti, restricțiile pe sensul de mers Sebeș-Turda se prelungesc cu 60 de zile, reluarea traficului fiind posibilă abia în mai.

„Lucrările de reparații vor costa în jur de 4 milioane de lei, toate pe cheltuiala firmei”, a declarat pt ziarulunirea.ro, Francesco Burdisso, project manager la Impresa Pizzarotti.

YouTube video

”Conform expertizei, susţin că acea deteriorare a autostrăzii pe acel sector de drum a apărut din cauza unor cantităţi mari de apă, care potrivit declaraţiilor lor nu ar fi putut fi prevăzute. Ca atare, trebuie să prelungim perioada de 30 de zile pe care le-am acordat-o”, susține Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR pentru tvr.ro.

Pe perioada instituirii restricțiilor traficul va fi deviat astfel: ieșirea de pe autostradă se va realiza, prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza și revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4.

Care sunt cauzele alunecări de teren

Fenomenul de fisurare a fost declanșat de o acumulare de apă neașteptată și imprevizibilă care a condus la creșterea nivelului hidrostatic și a unei scurgeri transversale a apelor freatice spre exteriorul drumului amenajat, cauzată în principal de evenimente meteorice care au avut loc în lunile premergătoare apariției fisurii.

Prin această s-a redus sensibil rezistență terenului și micșorarea coeziunii, rezultând un coeficient de siguranța subunitar pentru stabilitatea generală. Regimul pluvial intens precum și modificările hidrogeologice au condus la schimbarea importantă a ipotezelor inițiale de calcul, în principal prin creșterea nivelului hidrostatic în acest amplasament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea