Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: ”Relația noastră este direct cu CNI. Primăria a predat investiția și o preia după finalizarea lucrărilor” – declară constructorul de la Bazinul Olimpic

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Declarațiile făcute de reprezentanții PNL Alba Iulia și a vicepreședintelui CJ Florin Roman, atât în conferințe de presă cât și pe site-ul de socializare Facebook, referitoare lucrările de reabilitare a Bazinului Olimpic, dar și știrile apărute în presă legate de faptul că acolo se lucrează (sau nu), lucrările sunt plătite (sau nu) și mai ales pentru a lămuri cine trebuie să plătească și a cui este de fapt investiția ne-am deplasat la fața locului pentru a primi clarificări chiar de la executantul lucrărilor.

Detalii am primit de la managerul de proiect al contractului executat de Trustul de Instalații și Montaj Cluj-Napoca (executantul lucrării) care ne-a declarată că firma are o relație directă cu Compania Națională de Investiții care este și finanțatorul lucrării iar finalizarea lucrărilor se va face la sfârșitul lunii mai 2013, în condițiile încare, prin actul adițional la contract ce se va încheia săptămâna viitoare, se garantează finanțarea acestor lucrări.

Termenul de finalizare a acestei investiții va fi, se pare, sfârșitul lunii mai, lucru care va putea fi confirmat în momentul în care va fi semnat în cursul săptămânii viitoare actul adițional. Lucrările vor fi finalizate în termenele în care vor fi stipulate în actul adițional, în condițiile în care vor fi asigurate sursele de finanțare pentru această investiție. Banii vin de la Compania Națională de Investiții. Relația noastră este direct cu Compania Națională de Investiții, Primăria Alba Iulia a predat investiția către CNI și o preia la recepția de după finalizarea lucrărilor”, a declarat reprezentantul TIM Cluj Napoca.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acesta a confirmat faptul că în perioada în care se execută lucrările este de datoria constructorului să asigure condițiile optime pentru finalizarea acestora iar costurile pentru racordarea la consumul de utilități în această perioadă nu revin primăriei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a lovit cu mașina un pieton, apoi a privit din vârful unui deal cum agonizează victima: Ce pedeapsă a primit în instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba a lovit cu mașina un pieton, apoi a privit din vârful unui deal cum agonizează victima: Ce pedeapsă a primit în instanță

Un bărbat din municipiul Alba Iulia a fost condamnat de magistrați la o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare, după ce a lovit cu mașina un cetățean pe un drum din Săliștea.

Șoferul băut a fugit de la locul accidentului, privind apoi din vârful unui deal cum agonizează victima sa, abandonată la marginea drumului.

Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 11 decembrie 2020, pe un drum din comuna Săliștea, județul Alba. Șoferul, D. I. D., s-a urcat la volanul mașinii sale, un Mitsubishi, model Pajero, deși băuse înainte câteva beri acasă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe strada Deal din comuna Săliștea, șoferul băut a pierdut controlul volanului și a lovit un cetățean care mergea pe jos, pe marginea drumului care nu era prevăzut cu trotuar. În urma impactului, victima a fost aruncată în sus, a căzut pe parbrizul mașinii, iar apoi pe gardul unei grădini.

După accident, șoferul nu a rămas pe loc, ci și-a continuat drumul. A revenit însă la câteva minute, a oprit mașina în dreptul victimei, s-a uitat să vadă ce s-a întâmplat apoi a plecat din nou fără să sune la 112 pentru a cere ajutor.

S-a refugiat ulterior în vârful unui deal unde a așteptat să vadă ce se întâmplă cu bărbatul lovit.

Cetățeanul rănit a declarat în timpul anchetei că el singur a fost cel care a sunat la 112, atunci când a văzut că șoferul care îl rănise și se întorsese să vadă ce s-a întâmplat nu catadicsește să-i dea o mână de ajutor. Victima a rămas întinsă pe jos timp de 15 minute, până ce la fața locului a venit mai întâi șeful de post și ulterior ambulanța.

Bărbatul lovit a reușit să identifice mașina care l-a accidentat și a reținut inclusiv numerele de înmatriculare, astfel că șoferul vinovat a fost găsit imediat de poliție. Testat cu alcooltestul, rezultatul a fost de 0.55 alcoolemie, iar analizele făcute la spital au relevat valoarea de 1,49 g 0/00 alcool pur în sânge.

Omul a recunoscut că a băut trei beri înainte să se urce la volan. Întrebat de ce nu i-a acordat victimei o mână de ajutor, șoferul a mărturisit că nu a realizat că a lovit pe cineva, declarație care a fost contrazisă de mărturia bărbatului accidentat.

La doi ani de la producerea accidentului, șoferul a făcut un acord de recunoaștere a vinovăției, fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru 60 de zile în cadrul Muzeului Unirea din Alba Iulia.

Anterior acordului de recunoaștere, șoferul a bătut palma cu victima sa căreia i-a oferit 1200 de euro drept despăgubiri, astfel că cetățeanul nu a mai avut alte pretenții în instanță.

Sursa: ziare.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Crima care a ÎNGROZIT Irlanda, ar fi fost comisă de un tânăr originar din Alba. O tânără de doar 30 de ani, găsită fără suflare în pat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crima care a ÎNGROZIT Irlanda, ar fi fost comisă de un tânăr originar din Alba. O tânără de doar 30 de ani, găsită fără suflare în pat

O crimă infiorătoare a șocat Irlanda în cursul acestei săptămâni. O tânără de doar 30 de ani a fost găsită moartă în pat sâmbătă seara, în urma unui apel la numărul de urgențe, scrie The Irish Mirror.

Femeia ucisă se numește Ioana Mihaela și este din Oradea, iar în urmă cu trei ani, s-a stabilit împreună cu Andrei Dobra, în vârstă de 33 de ani, în Irlanda. Poliția irlandeză a fost cea care i-a descoperit trupul neînsuflețit al femeii, în urma unui apel primit pe numărul de urgenţe, transmite The Irish Mirror.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, bărbatul este originar dintr-o localitate din Apuseni, județul Alba și s-a mutat la Oradea pentru a urma cursurile unei facultăți. Potrivit oamenilor din zonă care îl cunosc acesta era un tânăr liniștit și cumsecade și se declară șocați de ce au aflat la știri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Femeia a fost sugrumată în somn

„Poliția investighează moartea unei femei de 30 de ani, Ioana Mihaela Pacala, într-un apartament din Ratoath, Co. Meath, sâmbătă, 12 noiembrie”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Prietena victimei, Roxana, este cea care a alertat autoritățile, după ce familia Ioanei a contactat-o pentru că nu reușea să ia legătura cu ea. Acestea erau extrem de îngrijorate pentru că logodnicul Ioanei le-ar fi spus că este inconștientă.

Femeia nu a stat pe gânduri și imediat a alertat autoritățile după care l-a sunat pe logodnicul Ioanei care i-ar fi spus „cred că am omorât-o”.

Șocant este faptul că bărbatul susține că a crezut că este un vis și, când s-a trezit, și-a văzut iubita moartă.

Roxana este și ea din Oradea și cu o seară înainte de cumplitul incident a fost în vizită la cei doi. Ea le-a mărturisit autorităților că în timpul vizitei sale a sesizat un comportament neobișnuit din partea bărbatului, spunând că era extrem de distras.

Familia Ioanei este în stare de șoc și nu își explică cum de s-a ajuns în această situație pentru că cei doi păreau extrem de fericiți și făceau pregătiri pentru nunta care urma să aibă loc anul viitor.

„Este foarte greu pentru noi acum. Tot nu știm exact ce s-a întâmplat”, a spus Estera Tocoian, potrivit irishmirror.ie.

Oamenii legii l-au reținut pe călăul Ioanei și urmează ca în cursul zilei de marți, să îl ducă în fața unui judecător.

Sursa: romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Spații noi de deținere la Penitenciarul Aiud: Licitația de peste 7 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Spații noi de deținere la Penitenciarul Aiud: Licitația de peste 7 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Penitenciarul Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de lucrări de construcție și demolare, în cadrul proiectului „Transformare spații producție în spații deținere”. Valoarea totală a proiectului, fără TVA este de 7.601.243,42 de lei.

Clădirea o să fie alipită de clădirea cunoscuta sub denumirea „Zarca”, intrarea asigurându-se prin holul Secţiilor VII-VIII. Terenul este situat in intravilanul municipiului Aiud, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Terenul are, conform Extrasului de carte funciară, suprafaţa de 8454 mp, iar suprafaţa construită la sol a corpului de clădire C9 existent, propus spre desfiinţare este de 535 mp. Corpul de clădire nou se va construi în locui celui existent.

Clădirea este de tip bară şi va avea un hol de circulaţie dezvoltat în lungul clădirii „Secţiile VII-VIII” cu care se va cupla construcţia propusă pe fiecare nivel, regimul de înălţime P+1.

Pentru realizarea clădirii se propune demolarea imobilului existent.

Lucrările de dezafectare solicitate se vor face cu respectarea următoarelor condiţii tehnice care se impun pentru buna desfăşurare a lucrărilor si pentru protejarea construcţiilor si proprietăţilor vecine:

– Se vor monta panouri de semnalizare langa şantier.

– Se debranseaza construcţiile de la reţelele de utilitati. Se interzice utilizarea reţelei electrice a clădirile care se demolează. Pentru iluminarea locului de lucru se va amenaja o reţea electrica separata, care nu va avea legătură cu corpul ce se va demola.

– Se vor lua toate masurile pentru a preîntâmpina prăbuşirea diferitelor partî ale construcţiilor pe proprietăţile vecine. Demolarea propriu zisa se va face element cu element, de sus in jos manual sau mecanizat cu unelte care nu produc vibraţii in structura .

– Părţile de construcţie care se demolează vor fi stropite cu apa pentru a se evita imprastierea prafului.

– Se recomanda ca materialele si elementele rezultate sa fie evacuate în mod regulat, pe toata durata lucrărilor.

– Se desface tamplaria de la usi si ferestre.

– Se dezafectează invelitoarea si acoperişul,

În urma intervenţiei se doreşte obţinerea următorilor parametri specifici:

– 101 locuri de detenţie pentru „regim închis” (din care un loc pentru persoana cu handicap locomotor) – toate locurile corespunzătoare cerinţelor in vigoare la aceasta data, cu o suprafaţa de peste 4 mp aferenta fiecărei p.p.l.

– Camerele de deţinere au fost dezvoltate în lungul clădirii, proiectate în module de câte două camere în oglindă, cu grupurile sanitare alăturate, cu un spaţiu tehnic ce le deserveşte. În acestea deţinuţii au în medie o arie utilă de 8.43 mp pentru camerele unde sunt cazate câte 2 persoane, aceştia beneficiază individual de minimul de 4 mp, în conformitate cu reglementările specifice.

Modulele de deţinere conformate cu camera unde sunt cazaţi câte 3 detinuti/cameră au în medie o arie utilă de 14,14 mp.

Camerele sunt dotate cu: registrul de căldură, sistem de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire, masă, scaune, paturi, nisă de depozitare 40×50 cm, cuier, suport TV, priză alimentare electrică, priză TV, interfon, terminal sistem radiodificare, chiuvetă şi vas WC monobloc antivandalism, poliţă pentru chiuvetă, oglindă, duş, uşă metalică cu grilaj.

Spaţii conexe ce servesc bunei funcţionări a penitenciarului sunt: camera TEG, centrală termică, camera ECS, spălătorie dotată cu 5 maşini de spălat automate (industriale, nu casnice) şi 5 uscătoare de rufe (industriale, nu casnice), magazine cazarmament/efecte.

Scenariul de securitate la incendiu a fost realizat luând în calcul evacuarea deţinuţilor prin cele 3 case de scări ale Secţiei VII-VIII, precum şi suplimentarea pe o scară exterioară a construcţiei propuse.

Spaţiile vitrate ale holului Secţiei VII VIII sunt propuse spre astupare, iar pentru conformarea exigenţelor în caz de incendiu se propun holuri de desfumare cu acces limitat pentru deţinuţi,securizate cu gratii şi prevăzute cu ferestre cu ochiuri mobile cu deschidere atât manual cât şi cu echipate cu sistem de deschidere automată în caz de incendiu.

Pe amplasament se găsesc următoarele utilităţi:

– reţea de apă potabilă
– reţea de canalizare
– reţea energie electrică
– reţea gaze naturale


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea