Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

VIDEO: Răzvan Burleanu: “Până în 2014, FRF a făcut «zero» propuneri legislative către guvern și Parlament”! OUG 38/2017, un “cartof fierbinte”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Problemele sportului românesc în general și ale fotbalului în particular, cauzate în primul rând de lipsa unei legislații coerente, au fost analizate de Răzvan Burleanu, aflat în campanie electorală în Alba, pentru alegerile din 18 aprilie, la șefia Federației Române de Fotbal.

Actualul președinte al FRF a vorbit despre implicarea actualei echipe de la federație în modificarea textului OUG 38/ 2017, pasând responsabilitatea neluării în calcul a respectivelor propuneri către Marius Dunca, fostul ministru al Tineretului și Sportului și Camera Deputaților.

Nu sunt un decident politic. Acum 4 ani de zile, la nivel de federație am creat un departament de politici publice care să alimenteze cu propuneri de modificare legislativă atât Parlamentul cât și Guvernul României. Și am făcut-o constant, din 2015 până în prezent. Noi suntem parteneri de dialog, nu suntem decidenți. Vreau să menționez că până în 2014, FRF nu a făcut o propunere legislativă către Guvernul României sau către Parlament, niciuna, 0 („zero”). În 2015 a fost prima modificare legislativă! Se șterg datoriile ca urmare a controlului fiscului și a reconsiderării convențiilor civile în contracte de muncă. Acesta a fost primul pas. Al doilea a fost o deblocare în ceea ce privește susținerea financiară a autorităților locale pentru plata salariilor – acesta a fost anul 2015. În anul 2016 am avut două modificări importante pentru cluburile din liga 1: de la 1 ianuarie 2016 nu se mai plătește impozit pe venit pe banii veniți de la UEFA. Vă las pe dumneavoastră să calculați. O altă modificare este reducerea TVA-ului de la 24 la sută la vremea respectivă, la 5 la sută pentru biletele de meci”, a spus Burleanu.

*OUG 38/2017, un “cartof fierbinte”

*O altă modificare legislativă extrem de importantă care are impact pe fiscalitate și pe taxele pe care un club trebuie să le plătească către stat este modificarea prin Ordonanța 38/2017, modificare care a trecut prin plenul Camerei Deputaților săptămâna aceasta cu o modificare conform căruia și sporturile de echipă să intre sub această incidență fără nicio problemă. Concluzia este că un contract de activitate sportivă, un nou concep care se introduce în sportul românesc, va beneficia de o fiscalitate de aproximativ 30 la sută, față de contractul de muncă unde taxele depășesc 70 la sută. Noi ca FRF am mai promovat și alte modificări legislative. Anul trecut în această Ordonanță 38 Guvernul spunea că autoritatea locală poate să finanțeze un procent de până la 5 la sută. Propunerea noastră a Federației Română de Fotbal susținută în unanimitate de toate grupurile parlamantare de la Senat a fost ca «autoritățile locale trebuie să susțină sportul cu cel puțin 5 la sută din bugetul său». Camera Deputaților a respins acest lucru la intervenția fostului ministru de la sport… Vă recomand să-l întrebați pe dumnealui de ce a avut această intervenție, în contextul în care toate grupurile parlamentare și senatorii au susținut demersul FRF”, a încheiat Burleanu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea