VIDEO| Protest cu sute de oameni în faţa Mitropoliei din Iaşi împotriva interzicerii pelerinajului de Sfânta Parascheva

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Protest cu sute de oameni în faţa Mitropoliei din Iaşi împotriva interzicerii pelerinajului de Sfânta Parascheva

Sute de persoane protestează, vineri, în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru a-și arată nemulțumirile legate de faptul că nu sunt lăsați să se închine la moaștele Sfintei Cuvioasei Parascheva, scrie BZI. Manifestația vine în contextul în care, azi, în iași au fost înregistrate 181 de noi cazuri de coronavirus. Aproape 400 de persoane protestează la această oră în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Oamenii sunt nemulțumiți de măsura luată de autorități prin care le interzice să se închine la moaștele Sfinte Cuvioasei Parascheva. „Pelerinaj zilnic la metrou permis, pelerinaj la sfinți, o dată pe an, interzis!” / „Dumnezeu este cu noi, fiți curajoși!” / „Avem libertate religioasă garantată de Constituție”, sunt doar câteva dintre mesajele scrie pe pancarte de manifestanți.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Citește și: Mesaje de Sfânta Parascheva. Urări de Sfânta Paraschiva și felicitări de Sfânta Parascheva pentru cei ce își sărbătoresc onomastica

Printre participanți se numără, călugări, preoți, iar oamenii nu respectă distanțarea socială, iar jumătate dintre ei nici nu poartă mască de protecție.

Protest în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Pelerinii își strigă oful – 9.10.2020

Publicată de BZI pe Vineri, 9 octombrie 2020

Oamenii au acuzat că la organizarea alegerilor locale nu s-au impus asemenea restricții și au putut vota, chiar și cei cu febră, însă la această sărbătoare religioasă crestin – ortodoxă nu sunt lăsaţi să participe, potrivit BZI.

Mitropolia Moldovei cere anularea restricțiilor privind pelerinajele

Preasfințitul Părinte Macarie considera că restricţiile sunt exagerate, mai ales în contextul în care Biserica a respectat cu sfinţenie toate măsurile sanitare impuse de autorităţi, dar mai ales pe ideea că Biserica s-a implicat activ în cauzele sociale din această perioadă.

Citește și: Obiceiuri și tradiții de Sfânta Parascheva

Mitropolia Moldovei și Bucovinei cere anularea restricțiilor cu privire la desfășurarea pelerinajelor, după ce inițial a transmis autorităților locale de la Iași că renunță la toate evenimentele prilejuite de sărbătoarea Sfintei Parascheva.

sursă: libertarea.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube