Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Proiect de lege pentru salvarea sutelor de fermieri din Alba, cercetați penal pentru fals în declarațiile la APIA

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Situația celor peste 500 de crescători de ovine și bovine din județul Alba, care au beneficiat în perioada 2007-2010 de subvenții europene prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba (APIA), iar acum sunt cercetați penal pentru fals în declarații și obligați totodată să restituie banii obținuți (n.a. prima pe cap de animal) în perioada amintită, este pe cale de a se rezolva pozitiv.

Cel puțin asta susține ministrul Agriculturii Daniel Constantin, care a declarat într-o conferință susținută astăzi la Alba Iulia, că odată  ce legea care acum se află în Parlament va fi adoptată, peste 10.000 de fermieri  aflați în situația amintită mai sus, nu vor mai avea nici un fel de problemă.

Au solicitat subvenții fără să știe că au o amendă sau au un rest de plată la FISC-ul local sau central. Astfel de situații se datorează unor ordine de ministru date cu mult timp înainte. Noi am încercat încă din prima zi de guvernare să rezolvăm aceste probleme. Fermierii deja știu, există în Parlament un proiect de lege care sper să se aprobe în septebrie.

În urma acestui proiect de lege, cel puțin 10.000 de fermieri care se află în această situație la nivelul întregii țări, pe de-o parte pentru că li s-a cerut subvenția înapoi, iar pe de altă parte pentru că a fost o faptă penală săvârșită, nu vor mai avea nici un fel de problemă și, după caz,  vor primi și subvenții înapoi și vor primi în continuare aceste subvenții fără nici un fel de penalități.

Principiul care funcționează la nivel europen în acest gen de situație este acela că plata subvențiilor europene nu trebuie să fie condiționată de absolut nimic, cu atât mai puțin de existența datoriilor la bugetul de stat”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea