Rămâi conectat

Cultură Educație

VIDEO: Primul sat ecologic din județul Alba construit lângă Almaşu Mare de Fundaţia Apusenii Verzi și voluntari

Bogdan Presecan

Publicat

în

Douăzeci de voluntari ai Centrului de Voluntariat Ion Raţiu participă, în perioada 15-19 iulie, la tabăra de lucru de lângă Almaşu Mare, judeţul Alba, unde membrii Fundaţiei Apusenii Verzi construiesc un sat ecologic.

Asociația Apusenii Verzi, a obtinut certificatele pentru construirea unui ecovillage în comuna Almasu Mare, satul Nădăştia, care combină modelul tradiţional al micii comunitati cu cele mai recente inovaţii în designul de mediu, tehnologiei ecologice şi permacultură.

Voluntarii participanţi vor ajuta la construcţia Casei Rotunde şi a sistemului de încălzire prin compostare. Structura din grinzi a clădirii a fost deja ridicată. Fundaţia Casei Rotunde va fi construită din cauciucuri de maşini umplute cu argilă pe care se vor ridica zidurile din baloţi de fân.

Conceptul de sat ecologic recunoaşte ca prioritate reducerea impactului negativ pe care omenirea îl exercită asupra mediului. Acest concept încurajează fiecare membru să aibă o atitudine altruistă, atât asupra naturii ca mediu de viaţă cât şi faţă de ceilalţi oameni. Susţinem iniţiativa Fundaţiei Apusenii Verzi şi, prin participarea la tabăra de lucru, responsabilizăm voluntarii să adopte un stil de viaţă sănătos şi să descopere o alternativă la viaţa tipic urbană, precizează într-un comunicat de presă voluntarii Centrului de Voluntariat Ion Raţiu.

Este vorba despre o aşezare având în zona centrală 14 eco-mici spaţii de producţie, o zonă de camping şi o clădire comunitară, zona rezidenţială dezvoltandu-se în jurul centrului comunitar. Întreaga comunitate va fi situat pe 100 de hectare de păşuni şi păduri mixte de lângă satul Nădăştia, comuna Almaşu Mare aflată la 45 de kilometri de Alba Iulia, în apropierea oraşului Zlatna.

Centrul de Voluntariat „Ion Raţiu” promovează importanţa şi puterea voluntariatului în Turda şi asistă voluntarii în construirea unui angajament pe termen lung în serviciul comunităţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea