Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Premieră în politica din Alba! O femeie, prima președinte de organizație de partid ALO – Alianța Lege și Ordine

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gabriela Muntean (FOTO) este președintele proaspăt înființatei organizații județene a partidului Alianța Lege și Ordine (ALO).

Prezentarea partidului și a conducerii de la nivelul județului și municipiului Alba Iulia a fost făcută vineri, 10 mai, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat președintele ALO, fost candidat independent la președinția României în 2004 – avocatul Dinu Gheorghe, prim-vicepreședintele partidului  – Adrian Radu și președintele executiv  – General (R) Constantin Bartolomeu Săvoiu.

Dacă la nivelul organizației județene a ALO cei trei lideri contează pe Gabriela Muntean, la nivelul municipiului, președinte este un tânăr antreprenor din Alba Iulia, economistul Victor Zamfir (FOTO).

Specific acestei organizații, după cum subliniază chiar președintele Dinu Gheorghe, este apartenența multora dintre cei care formează și susțin ALO la serviciile militarizate ale statului, respectiv Armată, SRI, Poliție, SIE. Este vorba despre foşti ofiţeri în cadrul sistemului, la care au aderat şi civili, în special intelectuali.

Dacă preşedintele Gheorghe Dinu a fost până în 1997 şef la „doi şi-un sfert” Constanţa, serviciul secret din structura Ministerului de Interne, prim-vicepreședintele partidului Adrian Radu este fost ofițer SRI iar președintele executiv – generalul rezervist Constantin Bartolomeu Săvoiu, cu dublă cetățenie româno – franceză, este şi Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române (MLNR 1880).

Un alt lider important și de notorietate al organizației ALO este generalul rezervist Constantin Degeratu, fost sef al Marelui Stat Major General al Armatei.

Despre doamna Gabriela Muntean, președinte ALO Alba știm că s-a născut în satul Obreja din comuna Mihalț și locuiește de 30 de ani în Alba Iulia. Dacă mai demult era cunoscută ca morăriță, ocupându-se de afaceri în acest domeniu, acum ea este consultant financiar – group leader la European Economy România.

Proaspătul om politic a reușit ca în scurt timp să formeze o echipă și să adune peste 1120 de semnături, numărul minim fiind de 1.000, pentru a se putea înfința o organizație județeană ALO.

Liderii Alianței Lege și Ordine au atacat cam tot ce înseamnă conducători politici foști și actuali, începând cu președintele PNL Crin Antonescu, președintele Traian Băsescu, premier Victor Ponta, Calin Popescu Tăriceanu, Adrian Năstase și chiar pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu, despre care Dinu Ghorghe a afirmat că a distrus exporturile României prin felul în care a gestionat cursul valutar.

Un alt mesaj repetat de avocatul Dinu Gheorghe a fost către românii care nu merg la vot: “Sunteți vinovați dumneavoastră, cei 60 % dintre români, pentru că nu mergeți la vot!”. Fostul şef la “doi și un sfert” a explicat însă că acest lucru se datorează acelorași politicieni care se perindă pe la conducerea țării și îi manipulează pe români, prin intermediul mass media, făcându-i să le fie lehamite de a-și exercita acest drept democratic.

Ca să fie convingător Dinu Gheorghe a reamintit celor prezenți în sală: “Știu că este așa, pentru că sunt expert în manipulare!”

Un obiectiv important al acestei organizații este redobândirea demnității și drepturilor foștilor și actualilor angajați în structurile militarizate ale statului român, drepturi care le-au fost reduse semnificativ în ultimii ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea