Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO/ Prefectul de Alba despre incendiul care a MISTUIT fabrica Solina: ”Din primele verificări nu este o situație care pună în pericol viața și sănătatea persoanelor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma incendiului care a mistuit, sâmbătă dimineața, fabrica Solina din Alba Iulia, prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai a deeclarat că din primele verificări, fumul rezultat în timpul arderii nu pune în pericol viața și sănătatea localnicilor.

YouTube video

CITEȘTE ȘI: UPDATE/ FOTO/ VIDEO: Incendiu PUTERNIC la fabrica SOLINA. Clădirea este mistuită de flăcări

”La momentul de față autolaboratorul APM este în lucru. Am cerut să se facă probe în mai multe puncte după care să avem tot ceea ce înseamnă analize să le putem pune la dispoziție. Din primele verificări se pare că nu există probleme care să pună în pericol viața și sănătatea persoanelor. Totodată, alături de noi am chemat Direcția de Sănătate Publică, Apele Române, pentru că avem în apropiere un râu și suntem pregătiți în așa fel încât să nu existe niciun fel de problemă specială”, a declarat prefectul de Alba, Dănuț Hălălai.

CITEȘTE ȘI: Video aerian/ Imaginile dezastrului de la fabrica Solina, fosta Supremia, din Alba Iulia. Nor de fum imens asupra orașului. Populația avertizată prin sistemul RO-Alert

YouTube video

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Incendiul DEVASTATOR de la fabrica Solina din Alba Iulia – ”Focul s-a extins extrem de repede dinspre spatele fabricii în față. Vor fi mari probleme cu linia tehnologică, producția nu se va putea relua decât după luni bune”

”Obiectivul era autorizat din punct de vedere al securității la incendiu, fiind controlat ultima dată în luna septembrie iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore”, a declarat col. Adrian Guia, insp. șef. ISU Alba.

YouTube video

”Se acționează în acest moment cu 10 autospeciale cu apă și spumă, în total 100 de pompieri. Fac precizarea că s-a transmis un nou mesaj de avertizare prin Ro-Alert prin care populația municipiului Alba Iulia a fost înștiințată cu privire la măsurile de autoprotecție care se impun în aceste situații, respectiv închiderea ferestrelor și ușilor pentru că este degajată în continuare o cantitate foarte mare de fum iar vântul duce acest fum spre municipiu. Prin intervenția promptă a ISU Alba s-a reușit evacuarea a 10 camioane care erau amplasate în proximitatea rampei de încărcare a halei de producție. Nu ne putem pronunța cu privire la durata intervenției, la ora aceasta intervenția este în derulare, mai există în interiorul fabricii focare și se lucrează la localizare și lichidare”, a declarat Ovidiu Costea, purtător de cuvânt al ISU Alba.

Revenim cu alte declarații de la locul incendiului


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea