Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

UPDATE/ FOTO/ VIDEO: Incendiu PUTERNIC la fabrica SOLINA. Clădirea este mistuită de flăcări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineața, la fabrica Solina (fosta Supremia), din apropiere der Alba Iulia. Pentru stingere acționează mai multe autospeciale de pompieri.

”Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială de pe Str. Calea Ciugudului municipiul Alba-Iulia”, informează ISU Alba.

Uterior, forțele au fost suplimentate de către Garda de intervenție Sebeș. Se intervine cu patru autospeciale. Nu sunt înregistrate victime și nu este pericol de extindere.

UPDATE: Albaiulienii care locuiesc în apropierea zonei au fost treziți de zgomotul puternic al unor explozii produse în fabrică iar flăcările și fumul au putut fi văzute de la distanțe mari.

La ora 8.00 pompierii acționau pentru stingere cu 12 autospeciale.

În sprijinul echipajelor care acționează la locul evenimentului actioneaza 4 autospeciale de stingere, doua autoscari de interventie la inaltime, descarcerarea si un echipaj de prim-ajutor.

Alte 6 autospeciale au fost dislocate in sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu si ISU Clluj.

”Se intervine cu 12 autospeciale din care două autoscări. Arde generalizat pe o suprafață de 8000 – 10.000 mp.La momentul izbucnirii incendiului nu au fost persoane înăuntru. Incendiul a fost anunțat de paznic”, a declarat un reprezentant ISU.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anuntarea populatiei din apropiere asupra prezentei fumului dens rezultat din procesului de ardere.

Potrivit prefectului de Alba, Dănuț Hălălai, a fost solicitată Garda de Mediu: ”Le-am cerut să intervină cu laboratorul mobil pentru a stabili ce substanțe au fost degajate în mediu și dacă sunt periculoase pentru om, sau nu”.

YouTube video

https://youtu.be/7dvPXjMxy4w

https://youtu.be/jtEqBqlJgqY

https://youtu.be/XQQ83DVfMBk

Supremia Grup, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti și lider pe piaţa de ingrediente alimentare românești din 2010 cu peste 2.500 de clienți activi pe pieţele interne şi externe, a fost cumpărat, la jumătatea anului 2016, de grupul francez Solina, care a a făcut și o infuzie de capital de 15,8 milioane de lei (3,4 mil. euro).

Revenim amănunte

FOTO/ VIDEO: ISU Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea