Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: PNL Alba atacă în justiţie HCL de cesionare a contractului de asociere între Primărie şi Grup Corint SA, către SC Corint SRL

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanţii PNL Alba au anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că vot ataca în contencios administrativ Hotărârea adoptată de Consiliul Local Alba Iulia prin care a fost cesionat contractul de asociere între Primăria Alba Iulia şi Grup Corint SA, către SC Corint SRL.

Proiectul de Hotărâre a fost adoptat de consilierii locali, cu 14 voturi pentru (consilierii locali PDL, PSD şi PP-DD) şi 6 abţineri (consilierii PNL şi avocatul Marius Costinaş de la PDL din cauza unui conflict de interese).

Anunţul intenţiei liberalilor de a ataca în justiţie hotărârea administrativă a fost făcut de către Rareş Buglea şi Gabriel Pleşa, ambii consilieri municipali din partea PNL.

„În cadrul şedinţei de CL din data de 25 septembrie, contractul de concesionare pe o perioadă de 49 de ani a unei părţi din Cetatea Alba Carolina către Grup Corint SA, care prezenta atunci un dosar serios, temeinic, cu garanţii serioase şi care acum fără motive foarte credibile – de fapt nu prea am înţeles deloc motivele – cere cesiunea acestui contract de pe SA pe SRL. Cu o foarte mare şi curioasă lejeritate, o bună parte dintre colegii consilieri au votat această cesiune, la care noi, consilierii liberali, am fost împotrivă. Ne-a surprins votul colegilor consilieri de la PSD dar asta este problema dânşilor.

Dincolo de legalitatea aparentă a acestei hotărâri pe noi ne îngrijorează faptul că acest SRL nu mai prezintă garanţiile necesare pentru a gestiona pe o perioadă de 49 de ani o astfel de valoare patrimonială a oraşului şi a ţării.

Pentru a face tot ce ne stă în putinţă să ne opunem acestei şmecherii economico-financiare vom ataca în contencios administrativ acest demers aş Grup Corint şi al CL Alba Iulia prin votul său”, a precizat consilierul municipal PNL.

Consilierul local Gabriel Pleşa a amintit în legătură cu acest subiect de intervenţia primarului Mircea Hava din timpul şedinţei CL, care spunea că ”în momentul în care societatea nu ne plătește, le confiscăm tot ce este acolo. Eu am discutat cu o droaie de avocați și, cum nu și-au plătit dările către noi, cele prevăzute în contract, confiscăm tot”, însă Grup Corint are de plătit pentru toată suprafaţa concesionată „colosala sumă” de 800 de euro pe an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea