VIDEO| Pizzarotti, ”turează” motoarele pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda: Deschiderea parțială până la finalul anului, o ipoteză fezabilă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Asociația Pro Infrastructură a postat pe pagina de socializare imagini ale lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, unde antreprenorul general Pizzarotii lucrează la turație maximă.

Pe Sebeș-Turda lotul 1 italienii de la Pizzarotti au început în ultima perioadă să lucreze într-un ritm mai susținut, după 6 ani de contract în care au tărăgănat nepermis de mult finalizarea proiectului, profitând la maximum de fiecare blocaj nesoluționat de statul român.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La nodul rutier Alba Iulia Nord subcontractorul Baxcom lucrează intens la zidul de sprijin aferent rampei pasajului pe DN1 peste autostradă, dar și la armarea și betonarea viaductului peste calea ferată. Pe următorii kilometri până aproape de nodul rutier Alba Iulia Sud a fost așternut stratul final de uzură pe un sens. Se lucrează la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație la podul peste Mureș și la finalizarea terasamentelor din pământ armat în zona Oarda.

La nodul rutier Sebeș constructorul este concentrat pe cele 2 bretele scurte care se conectează la sensurile giratorii ale nodului existent și prin care s-ar putea deschide traficul rutier pe autostradă în ambele sensuri.

Este fezabilă deschiderea traficului între nodul Alba Iulia Nord și bretelele scurte ale nodului Sebeș până la finalul anului, însă toți actorii relevanți (CNAIR, constructor, poliția rutieră etc) trebuie să lucreze în tandem pentru a atinge acest obiectiv.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419