Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| PERGHEZIȚII în Alba: Grupare de trafic de migranţi, destructurată de DIICOT. 10 persoane, REȚINUTE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| PERGHEZIȚII în Alba: Grupare de trafic de migranţi, destructurată de DIICOT. 10 persoane, REȚINUTE

În cursul zilei de joi, 3 august 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 5 percheziții domiciliare la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migrați, în formă continuată.

Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea a 10 persoane, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiți ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, transportare și adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu Ungaria, pentru a obține foloase patrimoniale importante.

YouTube video

Totodată, pe durata transporturilor, migranților le-ar fi fost pusă în pericol viața și sănătatea, întrucât aceștia ar fi fost adăpostiți în cuști metalice sudate sub șasiul autoutilitarelor.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, înscrisuri și sume de bani.

Reamintim că, la data de 6 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au depistat în flagrant delict 3 persoane, din județul Alba, în timp ce transportau 6 cetățeni din Bangladesh, ascunși într-un spațiu special amenajat, sub podeaua unui camion destinat transportului de marfă.

Din cercetări a rezultat că, cei 6 migranți ar fi fost preluați, din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuți fraudulos frontiera de stat, urmând a ajunge pe teritoriul Austriei, contra a 3.000 de euro/migrant.

În anul 2022, cele 3 persoane depistate în flagrant delict, împreună cu alte 4 persoane, din județul Alba, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestare preventivă a celor 10 bănuiți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Popa Vlad Petru, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Fizică

Bogdan Ilea

Publicat

în

Popa Vlad Petru, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Fizică Etapa Națională a Olimpiade de Fizică s-a organizat la Brașov. Medalia de argint a fost obținută de către Popa Vlad Petru, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea