Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO VIDEO| Performanță extraordinară! Un sportiv din Alba, prima persoană cu handicap din lume care a reușit să termine un ultramaraton

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanță extraordinară! Un sportiv din Alba, prima persoană cu handicap din lume care a reușit să termine un ultramaraton

Levente Polgar, ultramaratonistul din Aiud, a obținut o performanță remarcabilă în lumea sportului. El a devenit prima persoană cu o infirmitate care a reușit să încheie „Tor des Geants,” o competiție extenuantă de alergare montană desfășurată pe parcursul a 330 de kilometri, pe timp de zi și noapte, în mijlocul Alpilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nr. 486 la ediția din 2023 a cursei „Tor des Geants,” care s-a desfășurat în perioada 10-16 septembrie, Levente Polgar a dat dovadă de o rezistență uimitoare. El a străbătut un traseu dificil de 326 de kilometri prin Alpi și a trecut linia de sosire într-un timp de 144 de ore, 38 de minute și 46 de secunde. Notabil este faptul că Levente a parcurs această aventură fără să se sprijine de bastoane și fără o echipă de suport la dispoziție.

YouTube video

Într-un discurs emoționant ținut la Instituția Prefectului din Alba, sportivul a relatat, pentru ziarulunirea.ro, care a fost parcursul său în cadrul acestei competiții.

,,Cursa a avut un traseu de 330 kilometri, desfășurată la altitudini foarte mari, presărată cu numeroase obstacole. Competiția a durat 140 de ore, din care am dormit 9 ore. M-am pregătit pentru această cursă timp de 8 ani. Pot spune că în timp ce alți concurenți au fost prezenți cu diverși specialiști în staff-ul lor, eu l-am avut pe Dumnezeu în echipa mea. După această cursă, mărturisesc că văd viața cu alți ochi și mi-am stabilit noi repere pentru viitor. Viața este un dar gratuit pe care îl primim în fiecare zi și trebuie să ne bucurăm de ea”, a declarat campionul nostru Ioan Levente Polgar.

Prefectul Nicolae Albu și subprefecții Corneliu Mureșan și Andrei Vincze i-au înmânat sportivului o plachetă omagială, în semn de prețuire și respect pentru promovarea sportului, a județului, a țării pe plan internațional.

,,Avem nevoie de oameni care să ne inspire, care să-și depășească limitele. Vă mulțumim că sunteți un model pentru noi toți și în special pentru generația tânără, de a nu renunța niciodată, oricâte obstacole se află în calea noastră. Sunteți un exemplu, o sursă de inspirație și ne manifestăm tot respectului pentru performanța dumneavoastră excepțională”, a precizat prefectul Nicolae Albu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea