Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, grecii de la Aktor au reluat lucrările la alunecarea de teren de la Oiejdea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, grecii de la Aktor au reluat lucrările la alunecarea de teren de la Oiejdea

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, grecii de la Aktor au reînceput lucrările în zona alunecării de teren de la Oiejdea, stopate din cauza vremii, dar și pentru că s-a făcut o completare la expertiza tehnică prin care sunt avute în vedere soluții noi pentru stabilizarea dealului.

Până la această dată au fost executate două rânduri de piloni forați, au fost realizate drenuri pentru apa subterană și rigole pentru apa de suprafață și s-a realizat o descărcare prin excavare a versantului, lucrări de sprijinire și de taluzare.

YouTube video

Grecii lucrau astăzi cu două foreze. Potrivit surselor Ziarul Unirea, conform expertizei suplimentare vor trebui forați 68 de piloți în plus. Practic, va fi adăugat un ecran suplimentar de piloți forați de un metru diametru și 20 de metri lungime. Tot astăzi, antreprenorul lucra și cu o foreză care e folosită mai mult pentru probe prin care se monta un înclinometru care să monitorizeze deplasările. Cei de la Aktor, lucrând cu două foreze, au reușit într-un timp relativ scurt să realizeze 8 din cei 68 de piloți care trebuie forați suplimentar.

Pe lângă lucrările de forare a piloților, constructorul va fi nevoit să efectueze și alte lucrări, să protejeze lucrările cu material geotextil care să împiedice colmatarea drenului, se impermeabilizeze cu un strat de pământ stabilizat terenul dintre zidul de sprijin din pământ armat și ecranul 2 de piloți și să monitorizeze eventualele deplasări prin montarea unui înclinometru, lucru pe care îl făceau în teren, astăzi.

YouTube video

Firește, vor trebui finalizate zidurile de sprijin din pământ armat, grinzile de coronament, contrabanchetele din beton și pământ stabilizat, terasamentele și rigolele.

Lucrările pentru stabilizarea alunecări de teren de la Oiejdea, ar trebui să fie finalizate până la finalul lunii iunie, când se va putea circula în această zonă pe ambele sensuri de mers.

Aktor lucra astăzi și la CIM-ul (Centrul de Întreținere și Management) din nodul rutier Teiuș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea