Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Până să ajungă să umble pe pavele, localnicii de pe str. Garoafelor din Oarda se gândesc să-și cumpere niște bărci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ploaia care cade neîntrerupt de azi dimineață le-a creat probleme serioase locuitorilor de pe str. Garoafelor din cartierul albaiulian Oarda – stradă aflată în plină reabilitare. Se pare că vremea capricioasă i-a luat prin surprindere atât pe muncitorii care lucrează în zonă, cât și pe riverani care s-au trezit, odată ieșiți din curte, cu apa până la genunchi.

Muncitorii au rezolvat rapid problema – și-au părăsit utilajele și s-au retras ”strategic”, departe de umezeală și noroi. Pentru localnici situația este însă mai gravă și, mai în glumă, mai în serios, se gândesc că n-ar fi rău să-și cumpere niște bărci. Aceștia consideră că ar fi o investiție bună atât pentru ei, cât și pentru autorități, în cazul în care s-ar gândi cineva să meargă la fața locului să estimeze gravitatea situației!

UPDATE 1: Potrivit reprezentantului ISU a fost făcută o sesizare, joi după-amiază, în jurul orei 18.00. La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai SVSU și ai primăriei pentru a face o evaluare.

Practic situația nu este generată numai de condițiile atmosferice. Acolo se execută lucrări, au fost desființate rigolele iar apa nu are unde să se scurgă. În prezent se efectuează o evaluare pentru a vedea dacă este necesar să se intervină în zona respectivă cu o motopompe”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

UPDATE 2:Primarul Mircea Hava a sesizat constructorul și a convocat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență pentru a interveni cu motopompe. Primarul se află la fața locului. Din păcate situatia este generată de condițiile meteo și din cauza decopertărilor din șantier. Panta longitudinală a străzii are un singur punct de descărcare (str. Armoniei), iar cantitățile mari de apă de pe platforma drumului și din incinte (curți, scocuri etc.) au depășit capacitatea de evacuare în acest moment. Evenimentul nu poate fi catalogat ca o situație de urgență, deși cantitățile de apă acumulate sunt însemnate. În mod curent, cantitățile de pământ rezultate din săpături în cursul unei zile de lucru, la sfârșitul programului sunt substituite cu un strat de balast pentru a preveni un disconfort major. Apele pluviale nu pot fi descărcate în prezent în rețeaua de canalizare menajeră existentă. Administrația locală își exprimă regretul pentru situația creată. Se vor depune eforturi susținute (împreună cu constructorul) pentru  remedierea acestei situații neplăcute”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

UPDATE 3: Începând cu ora 19.00 SVSU Alba Iulia acționează în zonă cu o motopompă și o electropompă care evacuează apa de pe stradă. Deocamdată nu se poate estima care va fi durata intervenției.

UPDATE 4:S-a intervenit timp de o oră, cu motopompe, pentru evacuarea apei de pe strada Garoafelor. După cum se poate observa în imaginile atașate, problema semnalata a fost remediată. Au fost inundate subsolul unei case și o curte. Constructorul va suporta eventualele daune constatate, amplasamentul fiind în sarcina acestuia. O echipa din cadrul Serviciului Voluntar de Urgență va rămâne în alertă în eventualitatea unor condiții meteo nefavorabile. În cursul zilei de mâine se vor urgenta lucrările pentru a se preîntâmpina un alt eveniment de acest gen”, a declarat reprezentantul Primăriei Alba Iulia.

[nggallery id=1544]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea