Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| O tânără cântăreață de muzică populară din ALBA a cucerit inima juraților emisiunii ”Vedeta Populară” de la TVR1

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| O tânără cântăreață de muzică populară din ALBA a cucerit inima juraților emisiunii ”Vedeta Populară” de la TVR1

Daria Maria Costea are 16 ani și vine din comuna Sâncel, județul Alba. Aceasta s-a prezentat la emisiunea ”Vedeta Populară”, emisiune a postului național de televiziune, TVR, cu melodia ”Hai, Bădiţă, joi sara”, melodie pe care aceasta a învățat-o de la străbunica sa.

Daria a avut o legătură specială cu muzica încă de la naștere, în familia ei existând deja rude care cochetează cu muzica. Bunicii din partea mamei Dariei au de asemenea înclinație spre muzică. Tot din partea lor, spune Daria, a moștenit și ea talentul de care dă dovadă.

Tânăra își dorește să devină o cunoscută interpretă de muzică populară, iar concursul ”Vedeta Populară” este primul pas pe care îl face spre o carieră în acest domeniu. În concurs, Daria a reprezentat zona Valea Târnavelor, deoarece acolo s-a născut și a copilărit.

YouTube video

Jurizarea

Despre prestația Dariei, juriul a avut numai cuvinte de laudă. Juriul Emisiunii este format din Grigore Leșe, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan şi Bogdan Mihai Simion.

Cornelia Rednic, o cunoscută interpretă de muzică populară a asemănat-o pe Daria cu o luminiță: ”Ești extrem de frumoasă. arăți ca o luminiță. Deși ai numai 16 ani, se vede că îți este așezat foarte frumos glasul în gât. Ai o voce foarte frumoasă și ești foarte bine pregătită. ”

Elise Stan, etnomuzicolog, s-a arătat extrem de interesată de proveniența cântecului pe care Daria l-a interpretat: ”Cam câte cântece ai moștenit tu de la străbunica ta?”, a întrebat jurata. Daria a precizat că știe 2 învârtite și o doină. De asemenea. Elise Stan a ținut să amintească de celebrul cor bărbătesc din Sâncel și a sfătuit-o pe Daria să își procure cântece de la ei.

Jurații au sfătuit-o pe tânără la unison să fie atentă de unde își procură cântecele.

Tânăra a trecut cu brio de eliminarea aferentă primei probe.

În cea de-a doua probă Daria a avut șansa de a împărți scena cu Ina Todoran, o altă cunoscută cântăreață de muzică populară, originară din Crăciunelu De Jos, județul Alba.

Daria a ocupat locul 2 în clasamentul ediției 6 a sezonului 9 a emisiunii ”Vedeta Populară”.

A fost o experiență absolut magica, mai ales ca am avut-o alături de mine pe Ina Ioana Todoran, care m-a ajutat și m-a sprijinit necondiționat, lucru pentru care ii mulțumesc!  Aduc, de asemenea mulțumiri și onoratului juriu, orchestrei si maestrului Liviu Buțiu pentru minunatul acompaniament muzical, părinților și nu in ultimul rând, doamnei profesoare Alexandra Băcilă, pentru toată pregătirea și dăruirea pe care mi le dedica de câțiva ani, și pentru ca mereu este alături de mine!”, a declarat Daria, în urma emisiunii, pe pagina sa personală de pe un site de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea