Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Nouă armă de asalt în omologare la Fabrica de Arme Cugir: Ce specificații are și cât va costa la vânzare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Nouă armă de asalt în omologare la Fabrica de Arme Cugir: Ce specificații are și cât va costa la vânzare

O nouă armă de asalt de calibrul 5.56, de concepţie românească, se află la stadiul de omologare în Fabrica de Arme Cugir. Aceasta va putea ajunge apoi în dotarea armatei române și de ce nu, la export.

Noua pușcă a putut fi admirată de cei care au fost prezenți în Piața Cetății la manifestările organizate miercuri, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române.

„Este o armă în dezvoltare, ambidextră, cu reflex vizor, pat rabatabil și detașabil. În acest moment este în omologare în fabrică, iar în aproximativ o lună va fi omologată la standarde NATO și vom vedea care sunt perspectivele”, au declarat reprezentanții Fabricii de Arme Cugir.

YouTube video

Prețul unei asemenea arme, cu o cadență de 600 de gloanțe pe minut și o viteză a glonțului de 900 de m/s, este estimat la 900-1.000 de dolari pe bucată, complet echipată.

Arma, cu sistem mecanic și optic de ochire, are aproximativ 3.2 kilograme. Țeava de 16 inch poate fi dată jos și schimbată cu o țeavă mai scurtă, iar pe șinele picatinny se pot monta și alte sisteme de ochire. Arma de asalt calibrul 5,56 x 45 mm, poate fi folosită și în modul automat și semiautomat (foc cu foc).

Noua armă de asalt este un concept nou, rezultatul unei colaborări între Fabrica de Arme Cugir, compania Stimpex și Compania Națională Romarm.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro Administratorul judiciar al societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, firmă implicată într-un scandal imobiliar uriaș, solicită în justiție anularea unui antecontract de vânzare-cumpărare încheiat de fostul administrator, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea