Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO: NINGE viscolit în Munții Șureanu. Stratul de zăpadă măsoară deja 10 centimetri la Poarta Raiului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iarna și-a intrat deja în drepturi în Munții Șureanu. Ninge viscolit încontinuu, de azi noapte, iar stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 10 centimentri duminică după-amiaza.  

Pe rețeaua de socializare apar tot mai multe fotografii, în care se poate observa peisajul acoperit de zăpadă.

Administratorii de pensiuni din zonă atenționează turiștii să se echipeze corespunzător, cu haine adecvate sezonului rece și mașini dotate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante.

”La munte zăpada continuă sa cadă, stratul depus are aproximativ 10 cm, iar vântul suflă intens. Vă rugăm să vă echipați corespunzător atât dumneavoastră, cât și autovehiculul cu care veniți, pentru a evita surprize neplăcute. Odată ajunși la noi, ne vom strădui să vă simțiți cât mai bine, așa cum v-am obișnuit! Vă dorim o nouă săptămână cât mai bună! Calde salutări de aici de la munte, din Pensiunea Poarta Raiului, locul unde “Vii turist, rămâi prieten!”, transmit administratorii pensiunii Poarta Raiului.

În apropiere, pe DN67 C -Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, circulația rutieră a fost închisă din cauza viscolului și a zăpezii. Potrivit IPJ Alba, duminică seara, în jurul orei 19.00, în zona respectivă se intervenea cu material antiderapant. În zona barajului de la Oașa s-a depus de asemenea un strat subțire de zăpadă, iar din zona Tărtărău și până la limita cu județul Vâlcea stratul măsoară aproape 10 centimentri.

Aşa cum meteorologii au previzionat, dimineaţa de duminică a adus vreme „albă” în zonele montane. Începând cu ora 10.00, este în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori în toate zonele montane din ţară.

Vedeți și FOTO: Prima zăpadă din iarna 2017, în Apuseni. Fulgii de nea au acoperit pădurea de brazi, la cota 1600


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea