VIDEO: NINGE viscolit în Munții Șureanu. Stratul de zăpadă măsoară deja 10 centimetri la Poarta Raiului

Paul Voicu - Primar 2020

Iarna și-a intrat deja în drepturi în Munții Șureanu. Ninge viscolit încontinuu, de azi noapte, iar stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 10 centimentri duminică după-amiaza.  

Pe rețeaua de socializare apar tot mai multe fotografii, în care se poate observa peisajul acoperit de zăpadă.

ELIT

Administratorii de pensiuni din zonă atenționează turiștii să se echipeze corespunzător, cu haine adecvate sezonului rece și mașini dotate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante.

”La munte zăpada continuă sa cadă, stratul depus are aproximativ 10 cm, iar vântul suflă intens. Vă rugăm să vă echipați corespunzător atât dumneavoastră, cât și autovehiculul cu care veniți, pentru a evita surprize neplăcute. Odată ajunși la noi, ne vom strădui să vă simțiți cât mai bine, așa cum v-am obișnuit! Vă dorim o nouă săptămână cât mai bună! Calde salutări de aici de la munte, din Pensiunea Poarta Raiului, locul unde “Vii turist, rămâi prieten!”, transmit administratorii pensiunii Poarta Raiului.

Mihail David - 2020

În apropiere, pe DN67 C -Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, circulația rutieră a fost închisă din cauza viscolului și a zăpezii. Potrivit IPJ Alba, duminică seara, în jurul orei 19.00, în zona respectivă se intervenea cu material antiderapant. În zona barajului de la Oașa s-a depus de asemenea un strat subțire de zăpadă, iar din zona Tărtărău și până la limita cu județul Vâlcea stratul măsoară aproape 10 centimentri.

Aşa cum meteorologii au previzionat, dimineaţa de duminică a adus vreme „albă” în zonele montane. Începând cu ora 10.00, este în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori în toate zonele montane din ţară.

Vedeți și FOTO: Prima zăpadă din iarna 2017, în Apuseni. Fulgii de nea au acoperit pădurea de brazi, la cota 1600

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...