Rămâi conectat

Ştirea zilei

Video| Neamțul Retter revitalizează lucrările la Autostrada Sebeș-Turda pe lotul 2: Grinzi de ultimă generație utilizate la realizarea suprastructurilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Neamțul Retter revitalizează lucrările la Autostrada Sebeș-Turda pe lotul 2: Grinzi de ultimă generație utilizate la realizarea suprastructurilor.

Marți, pe Autostrada Sebeș – Turda, lotul 2, la supratraversarea DJ 142 L de la Sâncrai, pentru prima dată după 2 ani de pauză aproape completă au început să se ridice și să se monteze grinzi.

 Noutatea o reprezintă prezența unei firme cu greutate – Retter, aparținând neamțului Guido Retter, una dintre cele mai puternice firme în ridicarea de structuri din România. În premieră pentru România ieri, în județul Alba, au fost ridicate și montate primele grinzi prefabricate în soluție compusă – grinzi metalice înglobate în beton utilizând soluția VFT – WIB.

În cadrul lotului 2 al sectorului de autostradă Sebeș – Turda, pasajele superioare și unele poduri de autostradă au fost proiectate cu deschideri de 41 metri. Soluțiile clasice, grinzi din beton pretensionate și tablier compus oțel-beton, au fost înlocuite cu grinzi prefabricate cu armătură externă rigidă VFT – WIB.

YouTube video

Ridicarea grinzilor se face cu DEME Macarale, un reper în domeniul construcțiilor industriale și de infrastructură.

Patronul societății, Guido Retter, prezent la fața locului pentru a superviza lucrările, a declarat că firma pe care o conduce a adus pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda 60 de fierari-betoniști profesioniști și specialiști în structuri. Potrivit celor declarate de Retter, lucrările se vor desfășura după un grafic bine stabilit de ridicare și montare a grinzilor, potrivit căruia la finalului lunii mai 2020 vor fi ridicate grinzile pe toate suprastructurile de pe lotul de autostradă amintit, acolo unde lucrează firma Retter.

Astăzi, Aktor a început să ridice și să monteze grinzi la km 25, mai precis la supratraversarea de pe DN 14B, Teiuș-Blaj.

YouTube video

Până în jurul orei 12:30 erau deja ridicate 3 grinzi, dar după circa o oră a avut loc un incident. Două grinzi au căzut, iar un muncitor s-a rănit ușor. Mai multe informații legate de accidentul de muncă aici:

FOTO/ VIDEO: Accident de muncă pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Un muncitor a căzut de la înălțime după ce s-au prăbușit două grinzi

YouTube video

Tot astăzi, de data aceasta firma Retter se pregătea să ridice grinzi la km 35, la supratraversarea de la Rădești, la circa un km de viitorul pod peste râul Mureș

YouTube video

La km 35 și 39 grinzile sunt montate și ridicate de câtre firma Retter, iar la km 25, acolo unde a avut loc incidentul de către Aktor.

În sfârșit, pe lotul 2 al A10, cu mare întârziere, începe să se vadă luminița de la capătul tunelului, după 2 ani de speranțe și așteptări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea