Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ FOTO/ VIDEO: Accident de muncă pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Un muncitor a căzut de la înălțime după ce s-au prăbușit două grinzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un accident soldat cu rănirea unui bărbat s-a produs, miercuri, pe lotul doi al autostrăzii Sebeș-Turda, după ce două grinzi de la supratraversarea DN 14B s-au prăbușit

”Un muncitor s-a dezechilibrat și a căzut de pe un picior de susținere al autostrăzii, pe șantierul din apropiere de Teiuș. A suferit leziuni, posibil ușoare și a fost transportat la spital”, a transmis IPJ Alba.

YouTube video

UPDATE: Bărbatul nu a fost rănit grav iar la spital este supus unui control medical amănunțit.

”Pacientul este conștient. I se fac investigații medicale și în funcție de acestea medicii vor decide dacă va rămâne sau nu internat. Nu îi este pusă viața în pericol în momentul de față. Urmează să fie văzut de un medic ortoped și un medic chirurg. I se fac investigații medicale, între care raze și computer tomograf”, a declarat Alexandra Mateș, reprezentantul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

YouTube video

Incidentul este înregistrat ca accident de muncă iar o echipă de la ITM Alba se află la fața locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs.

Macaraua mai avea 30 de tone în cârlig în momentul în care grinda s-a răsturnat, angrenând și cele 2 grinzi care erau deja montate.
Grinda din cârlig este 30 de tone, sprijinită pe culee, și 60 de tone în cârlig.

YouTube video

Din informațiile de la locul incidentului, grinzile s-au prăbușit la peste o oră după ce au fost puse pe pile.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, miercuri 29 mai 2019, în jurul orei 13.45, polițiștii din Teiuș au fost sesizați, prin 112, în legătură cu faptul că, la șantierul autostrăzii, în zona pasajului ce se construiește peste DN 14 B, s-a produs un accident în urma căruia o persoană a suferit leziuni.

Din primele cercetări efectuat de polițiști împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Munca Alba a rezultat că un muncitor, în vârstă de 28 de ani, angajat al unei societăți comerciale care execută lucrări pe șantierul autostrăzii, în timp ce executa lucrări pentru montarea unei grinzi de beton, s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de 5,5 metri.

În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni, posibil ușoare și a fost transportat la spital unde a primit îngriji medicale.

În cauza a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, faptă prevăzută de art. 350 din Codul Penal.

 

YouTube video

[nggallery id=7166]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea