Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Mircea Hava: Proiectele de infrastructură de transport de la nivelul Regiunii Centru, soluţia liberală pentru dezvoltare în judeţele din centrul României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Partidul Național Liberal se pregătește de întocmirea Programului de guvernare cu care se va prezenta în alegeri, începând de anul viitor, iar în acest scop, la nivel regional au loc întâlniri la care participă reprezentanți ai organizațiilor județene care stabilesc și propun conducerii partidului lista proiectelor de investiții prioritare pentru regiune, dar și pe plan național.

La Alba Iulia, întâlnirea regională (pentru Regiunea de Dezvoltare Centru) a avut loc în 14 decembrie 2018. Au participat peste 250 de reprezentanţi ai organizaţiilor judeţene ale Partidului Naţional Liberal, din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Rezultatele acestei întâlniri au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă la care au participat președintele PNL Ludovic Orban, vicepreședintele Raluca Turcan și președintele PNL Alba Mircea Hava.

În cadrul reuniunii a fost analizat atent Master Planul General de Transport al României (MPGT), documentul strategic ce defineşte şi prioritizează investiţiile în infrastructura naţională pe următorii 15 ani, în corelare cu situaţia reală, din teren, a investiţiilor realizate, aflate în derulare sau propuse pentru creşterea inter-conectivităţii regionale.

Potrivit președintelui PNL Alba, Mircea Hava, participanţii au convenit că investiţiile publice în infrastructură sunt vitale, nu numai pentru revenirea economică, dar şi pentru a clădi o economie stabilă şi performantă. România nu poate evolua fără modernizare la nivelul mediului construit sustenabil şi fără dezvoltarea susţinută a căilor de transport. Aportul la PIB al acestui domeniu este semnificativ, de aceea fiind necesar şi oportun ca sectorul public să se implice notabil cel puţin în zona construcţiilor „tehnice”, pentru a dinamiza nu numai sectorul de construcţii ci şi alte sectoare implicate, de la industria extractivă şi până la fabricanţi sau transportatori.

Liderul liberalilor din Alba a declarat că în urma analizei situaţiei infrastructurii de transport de la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru, reprezentanţii organizaţiilor judeţene ale PNL, întruniţi în şedinţă la Alba lulia, au adoptat următoarea rezoluție:

”Reprezentanţii organizaţiilor judeţene PNL din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, participanţi la întâlnirea regională din data de 14 decembrie 2018, analizând stadiul actual al infrastructurii de transport la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor, printr-o dezvoltare social-economică sănătoasă, solicită susţinerea Listei de proiecte anexate, ca propuneri de investiţii publice de mare interes local, regional şl naponal, care să fie incluse în Programul de Guvernare cu care Partidul Națonal Liberal se va prezenta la viitoarele alegeri, începând cu anul 2019”.

Pe lista de propuneri de investiții, la secțiunea infrastructură rutieră, se află: autostrăzile, Sebeş-Turda; Câmpia Turzii-Tg. Mureş; Sibiu -Braşov; Comarnic – Braşov; Sibiu – Piteşti; Tg. Mureş -Tg. Neamţ; drumurile transregionale: Braşov – Bacău; Braşov – Sighişoara – Tg. Mureş; Sf.Gheorghe – Miercurea Ciuc – Ditrău; Sărăţel – Tg. Mureş; Focşani – Tg. Secuiesc; variantele ocolitoare a municipiior Tg. Mureş; Braşov, Sfântu Gheorghe, Sighişoara, Miercurea Ciuc, Sibiu Sud; Mediaş; drumurile turistice Transfăgărăşan și Transalpina; drumul expres Piteşti – Braşov și reabilitarea tronsoanelor de drumuri naționale DN 13E: intorsura Buzăului – Barcani -Zagon- Covasna, DN 74: Brad – Abrud – Zlatna – Alba lulia, DN 74: Lunca (BH) – Arieşeni – Câmpeni – Turda (CJ).

Pe lista proiectelor de infrastructură aeroportuară prioritare la nivelul Regiunii Centru se află aeroporturile Sibiu, Tg. Mureș și Brașov.

Proiectele prioritare din infrastructura feroviară sunt: Sighişoara – Coşlariu, Coşlariu – Vinţu de Jos – Simeria; Predeal – Braşov; Braşov – Sighişoara; Sibiu – Agnita (importanta turistica PPP), Tg. Mureş – Sovata (importanta turistica PPP),. Luduş – Magheruş Sieu (importanta turistica PPP), Turda – Abrud (importanta turistica PPP), Bucureşti – Braşov (cale ferată cu viteză sporită), Coşlariu – Câmpia Turzii, Sibiu – Vinţu de Jos, Rm. Vâlcea Nord – Sibiu.

De asemenea, pe listă se află și proiecte, considerate prioritare, de Terminale Mulltimodale, respectiv: Brașov, Brașov – Feldioara, Tg. Mureș – Ungheni, Coșlariu, Sebeș – Vințu de Jos, Sibiu – zona Cargo Aeroport.

”Aceste proiecte nu sunt nici pentru mâine, nici pentru poimâine, sunt pentru viitor și în special tot ce înseamnă finanțarea acestor proiecte se bazează pe fondurile europene. Stăm foarte rău cu ceea ce înseamnă absorbția și asta nu din cauza Europei care face presiuni asupra noastră să luăm bani, ci din cauza Guvernuui cared nu a înțeles că o soluție sigură, reală, facilă de dezvoltare, este legată de bani europeni, iar exemplul îl aveți la Alba Iulia”, a declarat Mircea Hava.

Acesta a adăugat că aceste proiecte vor fi cuprinse în Programul de guvernare cu care PNL se va prezenta la alegeri: ”Nu este vorba doar de alegerile pe țară, este vorba și de alegerile europarlamentare și o parte dintre proiectele acestea vor fi și pentru mine ca o foaie de parcurs”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea