Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| MÂINE: Se deschide podul peste râul Mureș de la Teiuș spre Căpud și Pețelca. Trecerea apei în mod arhaic, cu brudina, a devenit istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Așteptat de jumătate de veac de locuitorii din câteva sate, podul peste râul Mureș de la Teiuș spre Căpud și Pețelca, va fi deschis vineri, 11 octombrie, oficial.

Trecerea apei în mod arhaic, cu brudina, a devenit istorie pentru locuitorii așezărilor de dincolo de Mureș. Dacă până acum tranzitul se făcea cu un bac care facilita transportul de pe un mal pe altul a unui număr redus de vehicule ușoare, precum și a localnicilor, lucrările în stadiu avansat permit deja accesul pietonilor pe pod.

YouTube video

Nici pe timpul comuniștilor, dar nici după revoluție, edilii care s-au perindat la conducerea orașului nu au reușit să îi scoată din izolare pe locuitorii localităților de dincolo de Mureș. Podul de la Căpud a fost construit cu bani de la Guvern, după ce orașul Teiuș a primit bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). El va avea o lățime 6,25 metri, din care 5 metri calea de rulare și restul trotuare.

”Prin realizarea podului, traficul în zonă va beneficia de condiții superioare de circulație, condiții care se vor concretiza într-o serie de avantaje economice, precum reducerea costurilor de exploatare a vehiculelor, viteză de parcurs sporită, deci o reducere a timpilor de parcurs și a pierderilor aferente. Beneficiile cele mai importante sunt cele din reducerea costurilor generate utilizatorilor de drum compuse din economii la costurile de operare ale autovehiculelor și economii la timpul de călătorie al pasagerilor”, se arată în descrierea proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea