VIDEO| Lucrările la mall-ul în care se transformă fostul Magazin „Unirea”, în grafic. Ce denumire va avea după renovare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Lucrările la mall-ul în care se transformă fostul Magazin „Unirea”, în grafic. Ce denumire va avea după renovare

Centrul administrativ al Albei Iulia devine tot mai comercial odată cu lucrările de modernizare și transformare a fostului Magazin „Unirea” într-un mall, dar și cu cele de realizare a unui nou magazin „Lidl”, peste drum. La doi pași, „Profi City”, până la el „Agra`s” și „Dacia”, iar la bătrânul mall, „Carrefour”. Bani să fie!

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Lucrările de transformare a Magazinului „Unirea” au început la sfârșitul lunii mai a acestui an, termenul de finalizare fiind luna octombrie. După renovare, noul „Shopping Center” va dispune de magazine, birouri, dar și un restaurant la interior, clădirea fiind extinsă și modernizată, cu terase la ultimul etaj.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

De asemenea, se propune o extindere a spațiului pentru amenajarea unei scări rulante, iar fațada viitorului centru comercial va fi traforată și cu sticlă. Regimul de înălțime propus este P+3, P+4, P+5. Accesul auto și pietonal se va realiza din Calea Moților și strada Tudor Vladimirescu.

Din planșele proiectului reiese că fostul magazin universal va pierde numele de „Unirea”, preluând numele proprietarului – „Mercur” (SRL), devenind „Mercur Shopping Center”. După modelul centrelor comerciale din vecini, aici vom putea găsi mărci consacrate, retaileri de renume, dar ca punct de referință, de întâlnire și interes, multă vreme va rămâne, „la Unirea”.