Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO| Legătură între Oltenia și Ardeal: Podul cu arc din Defileul Jiului, singurul construit după 1989 pe DN66. Care este stadiul lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Legătură între Oltenia și Ardeal: Podul cu arc din Defileul Jiului, singurul construit după 1989 pe DN66. Care este stadiul lucrărilor

Singurul pod cu arc construit în Oltenia după anul 1989 este ridicat pe Defileul Jiului, pe Drumul Naţional 66, şi face legătura cu Ardealul.

Construcţia podului a început în vara anului trecut, după o serie de întârzieri cauzate de anumite probleme de proiectre care au trebuit să fie remediate, iar acum a ajuns într-o fază importantă: turnarea betonului la unul dintre arcuri.

„Au început lucrările de betonare ale arcului podului pe pe DN 66, km 105+250, zona Lainici. Doar pentru un singur arc se toarnă peste 125 m³ de beton şi s-au folosit peste 13 To de fier pentru armătură“, au trasmis reprezentanţii Direcţi Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) Craiova.

Noul pod va avea o lungime de 75 de metri

Noul pod peste râul Jiu va avea o lungime de 75 de metri şi va duce la eliminarea restricţiilor de circulaţie care există în momentul de faţă la podul provizoriu pe care se circulă pe o singură bandă.

Cea mai mare problemă este, în momentul de faţă, că autovehiculele nu pot să depăşească o greutate de 30 de tone. Construcţia noului pod va duce la eliminarea restricţiilor.

Valoarea contractului este de aproximativ 20 milioane de lei, iar termenul de realizare este de un an de zile.

Se va realiza şi o parcare lângă Mănăstirea Lainici

Pe lângă pod, în zona Mănăstirii Lainicii se amenajează o parcare lângă lăcaşul de cult, un zid de sprijin, iar drumul naţional va fi deviat pe un alt traseu. Lucrările de construcţie au început în luna iulie a acestui an şi trebuie finalizate în vara anului viitor. „Investiţia este în grafic şi suntem mulţumiţi de lucrările care au fost realizate“, a spus Cristi Tudor, responsbilul de relaţia cu mass media din partea DRPD Craiova.

sursa: adevarul.ro
 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea