Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Latura Cetăţii Alba Carolina, plină de viaţă, după aproape 100 de ani. TimeLapse, marca Michi

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetatea are viataDupă aproape 300 de ani de la construirea ei, aproape 100 de la momentul în care a fost dinamitată latura de vest pentru a se construi Catedrala Reîntregirii şi 15 ani de lucrări de restaurare, „Cetatea Alba Carolina are viaţă”. Asta a vrut să arate şi un fotograf profesionist din Alba Iulia, Claudiu Miclăuş, care a realizat un filmuleţ de 60 de secunde, ce prezintă tranziţia treptată de la zi la noapte în Cetate.

Cunoscut sub apelativul de Michi, tânărul s-a urcat pe unul dintre blocurile M din zona Cetate a municipiului Alba Iulia, a făcut sute de fotografii timp de 7 ore Laturii de Vest Cetăţii Alba Carolina, iar imaginile au fost montate într-un filmuleţ spectaculos, de doar un minut. Intitulat  „Cetatea are viaţă „, filmuleţul arată cum „se scurge” o zi din viaţa cetăţii, iar momentul culminant este lăsarea serii peste oraş, când în imagini de toată splendoarea de lumină şi culoare se vede cum apune soarele.

Doisprezece ore, atât i-a luat fotografului pentru a ilustra într-un video de doar 1 minut o zi plină de viaţă din Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, adusă recent la starea ei din 1921, când a fost dinamitată. Zona a fost acoperită cu pământ în urmă cu 93 de ani, atunci când s-a construit Catedrala Ortodoxă a Reîntregirii Neamului, ce apare în prim plan în imagini, şi unde apoi s-au încoronat, la 15 octombrie 1922, regele Ferdinand şi regina Maria, act ce a consfinţit  visul măreţ al unirii tuturor românilor. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea