VIDEO| Klaus Iohannis: Populația e expusă unui risc major de infectare. Ne punem cu toții mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid-19

Președintele Klaus Iohannis susține la această oră o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, în contextul creșterii numărului ce cazuri de Covid-19. În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat un număr record de cazuri de îmbolnăviri, aproape 8.000, dar și de decese, 120 de persoane.

„România se confruntă cu cifre îngrijorătoare și autoritățile se adaptează permanent prin noi măsuri. Populația e expusă unui risc major de infectare și ne punem cu toții mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid-19.

Elit ELIT

Primii vaccinați vor fi toți lucrătorii din sistemul medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale. Fac apel la personalul medical de a se pregăti și a se informa corect în vederea acestui proces de vaccinare. Medicii de familie să fie bine instruiți. Am cerut ministrului să identifice resursa umană necesară pentru fiecare etapă de vaccinare. Am disicutat și aspecte de logistică, legate de depozitare și distribuție”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419